7 продуктів, які зарядять вас енергією на весь день

Лише середина робочого дня, а ваші сили вже просто на межі. Це сигнал, що пора щось змінювати у своєму раціоні. Післяобідній перекус, за умови, якщо він правильний та корисний, здатний зарядити енергією аж до кінця дня. Ми зібрали 7 продуктів, які здатні збадьорити та наситити тіло вітамінами.

Кавун

Неочікувано, але так. Лише в 1,5 склянки нарізаного кавуна міститься близько однієї склянки води разом з вітамінами А, B6 та C, які чудово збадьорюють організм.

Мигдаль

Чверть склянки цих горіхів – 30% від денної норми магнію, дефіцит якого може призвести до млявості. Мигдаль також є прекрасним джерелом вітамінів групи В, таких як фолат і рибофлавін, які допомагають вам перетворювати калорії в паливо.

Родзинки

Ці сухофрукти дуже люблять спортсмени, зокрема бігуни, адже вони швидко заряджають енергією та роблять більш витривалим під час марафону. За даними дослідження, атлети, які долали 5-кілометрову відстань та їли в процесі родзинки, прибігли швидше, ніж ті, хто пив лише воду.

Соєві боби

Соєві боби є хорошим джерелом фолату, вітаміну групи В, який відіграє вирішальну роль у перетворенні їжі в енергію. Одна чашка квасолі дає вам повну дозу цього вітаміну, а також бонусний магній і рибофлавін: два мінерали, які забезпечують додаткову бадьорість.

Насіння чіа

Концентрація білків, волокон і поживних речовин в насінні чіа, таких як магній і залізо, будуть заряджати вас енергією протягом усього дня.

Дослідження показало, що спортивний напій з насіння чіа підживлював спортсменів під час тренування так само добре, як куплений в магазині. Однак останній містить у своєму складі цукор.

Сардини

Сардини – головне джерело заліза, яке має вирішальне значення для транспортування кисню по тілу. Кисень, в свою чергу, живить м’язи, щоб вони рухалися. Жінки, у яких невеликі запаси заліза, мають менше енергії та не такі витривалі, ніж ті, у яких рівень достатній.

Полуниця

Одна чашка полуниці містить на 89 міліграм вітаміну С більше, ніж добова норма у 75 міліграм. Продукти з вітаміном С також допомагають організму поглинати більше заліза для боротьби з втомою.

Згідно з дослідженням журналу Nutrition, дослідники давали більше вітаміну С людям, які хочуть схуднути. Виявилось, що люди, які приймали додаток, почували себе менш втомленими після годинної прогулянки, ніж ті, хто не приймав вітамін.