Дніпрянин “віддячив” за гостинність пограбуванням

У Дніпрі чоловік прийшов до іноземного студента у гості і вирішив його обікрасти. Іноземець навчається в одному з університетів Дніпра та винаймає собі квартиру. Гість зайшов до квартири й під погрозою пістолета наказав господарю віддати гроші, айфон та гітару. Студент дуже злякався, тому без суперечок віддав все, що вимагав зловмисник.

iPhone_пограбування

гітара_пограбування

Коли розбійник пішов, потерпілий відразу ж повідомив про злочин до Соборного відділення поліції.

Завдяки проведеним заходам, оперативники встановили та затримали зловмисника, який підозрюється у скоєнні злочину. Ним виявися 27-річний чоловік, раніше судимий за грабіж. Після затримання поліцейські вилучили у нього айфон та гітару. З його слів, гроші він витратив, а пістолет викинув. Викрадене майно поліцейські повернули власнику. Наразі встановлюється місцезнаходження пістолета, повідомляють у прес-службі поліції.

За даним фактом слідчими Соборного відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. На даний час йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. За вчинення даного злочину чоловіку загрожує позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.