У Дніпропетровську подружжя відзначило коронне весілля

22 червня 75-річчя від дня одруження відзначила одна з найстарших пар України – Валентин і Олександра Кудрявцеви, яким по 100 років. Із коронним весіллям подружжя привітали представники міської влади Дніпра.

Доля звела Валентина Павловича і Олександру Олександрівну напередодні війни. Після закінчення технікуму Олександра працювала агрономом в Ярославській області, Валентин приїхав у село провідати свою похресну матір, яка і познайомила молодих людей. Освічена та енергійна дівчина одразу припала до серця хлопчині. Як тільки видавався вихідний на Ярославському шинному заводі, куди влаштувався на роботу, мчав за 35 кілометрів в маленьке містечко Тутаєв, де мешкала кохана. Й таки добився серця дівчини!

От тільки одружитися видалося їм у нещасливий день – 22 червня 1941 року. Хутір Амелін, на якому святкували весілля, складався з десятка дворів і був повністю відрізаний від цивілізації. Тому про те, що почалася війна, люди не знали. Після реєстрації гості сіли за столи, вже підняли тост за молодих, аж раптом у кінці вулиці почувся тупіт копит. Гість у військовій формі, який прискакав на коні, повідомив, що почалася війна. Вона могла розлучити їх назавжди, та доля зглянулася над коханням.

Сьогодні вони мешкають у Дніпрі, мають двох доньок, п’ятьох онуків, 8 правнуків. І досі Кудрявцеви із любов’ю та повагою ставляться один до одного.

Анфіса Букреєва

Фото прес-служби міської ради

Залишити відповідь