На комунальних платежах заощаджують близько 557 тисяч родин Дніпропетровщини

Хочете заощаджувати на комунальних платежах – оформлюйте субсидію. Так ви сплачуватимете лише частину, решту відшкодовуватиме держава. Перевагами такої допомоги вже користуються близько 557 тисяч сімей Дніпропетровщини, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Субсидія дозволяє суттєво заощаджувати на комунальних платежах. Лише за останній тиждень таку допомогу призначено майже 4 тисячам родин області, – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Загалом субсидією на Дніпропетровщині користуються близько 557 тисяч сімей».

Для оформлення субсидії потрібно заповнити лише заяву та декларацію. Подати їх треба до управління соцзахисту за місцем проживання. Можна це зробити особисто, надіслати поштою або через портал igov.org.ua.

Субсидію призначать з першого числа місяця, у якому подана заява. Після оформлення субсидії оплата за комунальні послуги не перевищуватиме 15% доходу сім’ї. Решту оплатить держава.

Оформлення такої допомоги ні до чого господаря не зобов’язує. Субсидію повертати не потрібно, право власності на оселю не змінюється.

Прорахувати розмір субсидії можна самостійно за посиланням: .

Більше про субсидії читайте тут.

Щотижня за оформленням субсидії на Дніпропетровщині звертаються від 4 до 11 тисяч родин.

Залишити відповідь