Облрада з «Південмашем» реалізує спільний проект по виробництву тракторів

Зараз знаний в усьому світі промисловий гігант «Південмаш» переживає скрутні часи. Причина – брак замовлень, зменшення об’ємів виробництва, хронічне недофінансування. Але попри все, підприємство залишається найбільшим працедавцем, тут працюють 6 тис. осіб. Це місце одне з унікальних виробничих площадок у світі.

Тому Дніпропетровська обласна рада пропонує один з варіантів допомоги «Південмашу». У ході робочої зустрічі заступника голови Дніпропетровської обласної ради Мгера Куюмчяна, депутатів облради з керівництвом та трудовим колективом підприємства, сторони обговорили процес зборки нових тракторів потужністю 100 к/с. Співпрацюватимуть в рамках обласної програми розвитку агропромислового комплексу, яку прийняли на останній сесії обласної ради. У програмі закладена компенсація – 36% від вартості трактора, вона покликана урівняти наш вітчизняний продукт у ціновій категорії з МТЗ на стадії запуску виробництва.

«Проблем на підприємстві багато, але й потенціал «Південмашу» величезний. Тому керівництво області, заводу і громадськість повинні зберігати і використовувати потенціал цього підприємства», – зазначив заступник голови облради Мгер Куюмчян.

Залишити відповідь