Поштовики Дніпропетровщини поєднують людей крізь простір та час

Щорічно в Україні святкують Всесвітній день пошти.  9 жовтня 1874 у Швейцарії представниками 22 країн був підписаний Бернський договір, що засновує підставу Генерального поштового союзу. У 1878 році союз змінив свою назву і став називатися Всесвітнім поштовим союзом.

На сьогоднішній день ВПС налічує у своєму складі 189 країн. В усьому світі 9 жовтня відзначається як Всесвітній день пошти. І попри те, що ми живемо в епоху гаджетів та Інтернету, пошта не втратила свою актуальність. Безліч людей передплачують газети і журнали, надсилають рукописні листи та бандеролі.

Сьогодні, 7 жовтня у Дніпрі у будівлі Головпоштампу відбувся святковий захід. Урочисто було погашено штемпель до Всесвітнього дня пошти за участю міського голови Бориса Філатова, першого заступника голови облдержадміністрації Олега Кужмана та директора Дніпропетровської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ваграма Гуляна. Після урочистої церемонії гості відвідали Дніпровський музей пошти, де представлені раритетні листи, марки, елементи поштового зв’язку та навіть форма листонош.

пошта

«Пошта – це невід’ємна частина цивілізованого суспільства, один з найважливіших елементів інфраструктури держави. Ніколи Інтернет чи інші види сучасного зв’язку не замінять професію поштовиків», – наголосив у вітальному слові Ваграм Гулян.

пошта

Також представники міської ради та обласної адміністрації нагородили професіоналів своєї справи пам’ятними медалями та дипломами, а от міський голова отримав від Укрпошти свою власну іменну марку.

Був присутній на святі і голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. Він нагородив найкращих представників галузі медалями, що були започатковані у нашій області до 25-ї річниці незалежності України.

«Працівники поштового зв`язку завжди поруч з громадянами, виконують комунікативну роль, з`єднуючи між собою родини та покоління. Ви зв`язуючий місток між близькими людьми, що живуть у різних куточках світу. Від вас чекають звісток у радості та горі. Ви надаєте чимало соціальних послуг, йдете у ногу з часом, запроваджуєете інформаційні технології, аби комунікація між людьми була більш швидкою та якісною. Бажаю кожному з вас миру, щастя, добробуту та завжди гарного настрою», – звернувся до поштарів Гліб Пригунов.

Гліб Пригунов

Наразі до складу підприємства Укрпошта входить 29 філій. На поштах по всій Україні працює понад 98 тисяч працівників (з них понад 41 тисяча — листоноші), які щороку здійснюють обробку та доставку споживачам майже 300 млн поштових відправлень, 17,5 млн посилок та відправлень з оголошеною цінністю, 22 млн переказів, доставляють понад 120 млн пенсій та безпосередньо доставляють пошту до 15 млн абонентських поштових скриньок. Кожен з працівників пошти сприймає свою роботу як покликання, адже безліч людей стали справжніми ветеранами своєї справи, пропрацювавши 40 та 50 років у сфері поштових послуг.

Валентина Сич, листоноша: «Я працюю всього п’ять років, але дуже люблю свою професію. Приємно доставляти людям разом з посилками і позитивні емоції, бачити їхню реакцію, коли вони відчиняють двері. Адже ми віддаємо і отримуємо – це своєрідний обмін енергіями. Приємно, що нашу роботу навіть відзначили подякою»

листоноша

Олена Медведєва, працівник кур’єрської служби: «Я працюю у сфері поштових послуг всього два з половиною роки, тому неочікувано приємно було отримати відзнаку. Я люблю свою роботу і намагаюся працювати завжди на благо клієнта, адже кур’єрська доставка взагалі дуже специфічна сфера послуг. І нам дуже приємно, що нас цінують. Ми працюємо по всьому місту і справді любимо свою роботу. Мені дуже подобається спілкування з людьми, атмосфера, яка панує кожного робочого дня, і я жодного разу не пожалкувала, що життя склалося так, що я працюю на пошті».

Медведева

Дарина Сухоніс

Залишити відповідь