Скільки треба цілуватись, щоб стати щасливішим

Поцілунки є не тільки приємними, а й корисними. Вони стимулюють імунітет, покращують кровопостачання мозку, підвищують творчу активність і настрій, дозволяють впоратися з багатьма недугами, повідомляє Gazeta.ua.

Про це свідчать дослідження ВООЗ, яка з 1981 року досліджує вплив поцілунків на організм. Для цього створили науку, яка вивчає зміни, які відбуваються в людському організмі під впливом поцілунку – філематологія.

Вчені переконують, що поцілунок є ефективною профілактикою різних захворювань. Цілуючись, чоловік і жінка обмінюються 250-ма різними речовинами і бактеріями. Так організм виробляє антитіла, які захищають від мікробів і зміцнюють імунітет.

Поцілунки роблять людей спокійнішими. Стрес викликають “стресові” гормони глюкокортикоїди, а поцілунок перешкоджає їх утворенню.

Ці “шкідливі” гормони підвищують кров’яний тиск і рівень холестерину, забезпечують слабкість м’язів, порушують баланс інсуліну і провокують безсоння.

Під час поцілунку виділяється багато гормону щастя – окситоцину та ендорфінів. Це гормони-акумулятори чудового настрою.

Дослідники пояснюють, що 1 хвилина поцілунку спалює 6 калорій і в два рази збільшується обмін речовин. Таку ж кількість калорій можна витратити за хвилину ходьби.

Для досягнення максимального ефекту варто цілуватися мінімум 20 секунд.

Від поцілунку знижується ризик інфаркту та інсульту. Тоді серце скорочується частіше (110 ударів в хвилину). Це покращує кровотік в організмі, кровопостачання всіх органів і систем, нормалізує артеріальний тиск, тренуються серце і судини.

Також під час поцілунку людина активізує до 30 м’язів обличчя. Звідси поліпшується циркуляція крові, а це запобігає появі зморшок.

Залишити відповідь