Суперкорисні властивості хурми

Вже майже відкрито сезон хурми. «Вісті Придніпров’я» розкажуть, чому варто вживати цей яскравий і терпкий фрукт. Незважаючи на те, що хурма містить багато фруктози і є категорично забороненим продуктом для діабетиків (виключення – хурма в сушеному вигляді), а також для тих, хто хоче схуднути. У хурмі є маса корисних речовин, незамінних для людини.  Ось унікальні властивості цього фрукту:

Підвищення імунітету. І все завдяки великій кількості вітаміну С, який за важливістю для імунної системи вважається найголовнішим. Якщо хоча б 2 рази в тиждень додавати до раціону хурму, ви зможете уникнути ризику захворіти.

Тамування голоду. Вся справа в тому, що за рахунок максимального вмісту глюкози цей фрукт добре насичує організм людини і позбавляє його від бажання їсти.

Покращення зору. У хурмі, як і в моркві, міститься бета-каротин, а це значить, що вона дуже корисна для зору (зір стане чіткішим).

Очищення від токсинів. Хурма корисна для здоров’я шлунково-кишкового тракту через вміст у ній пектину, що володіє абсорбуючими властивостями.

Дуже корисно для серця. Хурма, як і банани, багата калієм, який позитивно впливає на стінки судин, зміцнюючи їх і перешкоджаючи розвитку серцевих захворювань.

Зниження ризику утворення каменів в нирках і сечовому міхурі. Цей терпкий фрукт є відмінним сечогінним засобом, який можна використовувати в якості профілактики такого захворювання, як сечокам’яна хвороба.

Лікує вугрові висипання та усуває жирний блиск шкіри. Але для досягнення цих ефектів хурму слід застосовувати зовнішньо, готуючи з неї свіжі маски. Хурма добре поєднується в косметології  з яйцями і медом.

Залишити відповідь