У Дніпрі нагородили спортсменів

У вересні в Ріо-де-Жанейро проходили ХV Паралімпій­ські ігри. Україну на них представляли 235 спорт­сменів, 37 із них – із Дніпра та області. Для збірної наші земляки вибороли 30 медалей. Загалом українські паралімпійці посіли третє місце в загальнокомандному заліку. Міська влада Дніпра нагородила спортсменів грошовими преміями на суму понад мільйон гривень.

ПРИКЛАД ДЛЯ КРАЇНИ

Так, паралімпійці, які здобули золото, за кожну медаль отримали по 50 тис. грн., срібні призери – по 30 тис. грн. і 20 тис. грн. – за бронзу. «Наша територіальна громада і все місто – ми пишаємося, що наші земляки є кістяком збірної, що дніпровці здобули таку велику кількість нагород. Дніпро – завжди перший і завжди приклад для країни», – наголосив мер Борис Філатов. Він також зазначив, що потребує допомоги паралімпійців у вирішенні питань, пов’язаних з інфраструктурою міста, – планується його максимально адаптувати до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями.

паралімпійці

ПОДОЛАТИ СТРАХ

Спортсмени подякували міському голові та зазначили, що без тренерів та лікарів їхня перемога була б неможливою. «Були й переживання, й стреси. Та все це минуло. Усі підтримували», – говорить плавчиня Анна Стеценко. На її рахунку – 3 золоті та 1 срібна медалі. Дівчина прийшла у спорт 10 років тому. Почала плавати, бо хотіла подолати страх перед водою. Кілька років тренувань – і Анна стала золотою призеркою Ігор. «Це невимовне відчуття гордості за країну, за те, що зміг представити її в найкращому світлі, що зміг узяти золото і стояти на п’єдесталі, коли звучить Гімн України», – зазначає Стеценко. Незабаром дівчина почне готуватись до Паралімпіади-2020 у Токіо.

Зазначимо, вперше за всю свою історію Україна виборола на Паралімпіаді найбільшу кількість медалей – 117, із них 41 – золота.

АНАСТАСІЯ НЕФРЕТОВА, ФОТО МИКОЛИ ЛИСЕНКА

Залишити відповідь