У Дніпрі правоохоронці і рятувальники переходять на посилений режим роботи

У Дніпрі під час травневих свят всі служби працюватимуть у посиленому режимі. Про це під час прес-конференції розповіли начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Дарина Гречіщева, начальник відділу спеціальних заходів УПД ГУНП Віталій Шевцов, старший інспектор з особливих доручень відділу УПП Дмитро Комаров.

Дарина Гречіщева повідомила, що з 29 квітня по 10 травня рятувальники Дніпропетровщини будуть працювати в посиленому режимі. Цілодобово чергуватимуть 102 одиниці техніки, 415 чоловік особового складу. Передбачено також резерв з 78 одиниць техніки та 268 чоловік особового складу.

– Готуючись до свят, ми провели перевірки місць масового скупчення людей. Будуть задіяні піротехніки і водолази, – сказала вона.

Щоб травневі свята пройшли безпечно, він попросив всіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися вимог Правил дорожнього руху.

– Від поведінки на дорозі кожного з нас залежить власна безпека та життя і здоров’я інших людей, – зазначив Віталій Шевцов. – Також звертаємося до водіїв з проханням не сідати за кермо у стані сп’яніння, порушуючи чинне законодавство та моральні норми. Наслідки такої екстремальної поїздки можуть бути жахливими.

Дмитро Комаров повідомив, що на річках Дніпропетровщини відкрилася навігація для маломірних суден. «Ми просимо дотримуватися правил судноплавства. Згідно зі статистикою, в 2016 році було виявлено 34 правопорушення, коли люди управляли маломірними суднами в стані алкогольного сп’яніння. Така поведінка загрожує штрафами і навіть позбавленням волі, – повідомив він.