Як на Дніпропетровщині шукали вкрадену корову Зорьку

Днями до чергової частини Томаківського відділення поліції звернувся 58-річний мешканець села Глухе Нікопольського району, який повідомив, що в ніч на понеділок невідома особа з господарчої будівлі викрала корову. Чоловік місця собі не знаходив в тривозі за свою годувальницю. Працівники поліції, не зволікаючи, розпочали пошуки зниклої худоби, повідомляють у  прес-службі поліції.

Розшук ускладнювався тим, що господар звернувся до поліції через певний час після зникнення худоби, сподіваючись, що корівка просто відв’язалася і сама знайде шлях додому. Але завдяки досконалому знанню дільничними офіцерами поліції своєї території, вже невдовзі зловмисник давав пояснення, а господар зі словами вдячності обіймав свою Зорьку.

Як з’ясували правоохоронці, 36-річний мешканець Запоріжжя, раніше неодноразово судимий, приїхав погостити до свого знайомого в село Глухе. Напередодні він пригледів корову на території домоволодіння заявника і в нього виник умисел її викрасти. Домовившись про продаж корови він її викрав та повів до покупця. У покупця зійшлися на 8 тисячах гривень, але йому зразу заплатили 1000 гривень, а сім тисяч пообіцяли виплатити цього ж дня ввечері. Зловмисник відразу сів на таксі та поїхав святкувати вдалу справу. Поліцейські по слідах на снігу, знайшли корову та повернули її власнику. А через годину затримали крадія у сусідньому селі.

Таким чином Зорька може відзначати другий день народження, а відносно зловмисника розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Тепер любителю чужих корів загрожує позбавлення на строк до 6 років.

Залишити відповідь