10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати

Радіо Максимум розібралися в хитрощах ресторанів швидкого харчування і одразу рекомендують не зловживати таким перекусом. І ось чому.

10. Є найкращі години для фастфуду

Оптимальний час для відвідування ресторану фастфуду – так звані завантажені години (між 11:00 і 13.00, а також в період з 18:00 до 20:00). Звичайно, знайти вільний столик в цей час важко, зате їжа довго не залежується на кухні і її не розігрівають повторно.

9. Хочете суперсвіжу картоплю фрі – замовляйте без солі

Якщо ви любите свіжо приготовлену картоплю фрі, попросіть в офіціанта порцію без солі. Оскільки картоплю солять відразу ж після готування, персоналу доведеться приготувати несолону порцію спеціально для вас.

8. Запах з кухні – частина маркетингу

Проходячи повз заклади фастфуду, помічаєш, як привабливо пахне звідти смачною їжею. І це неспроста. Багато ресторанів спеціально роблять так, щоб запахи з їхньої кухні досягли носа перехожих, а деякі навіть спеціально залишають двері на кухню відчиненими.

7. Кола коштує дешевше за чай, тому що викликає апетит

Зазвичай в закладах фастфуду солодкі газовані напої коштують дешевше, ніж чай. Все для того, щоб люди робили вибір саме на користь перших: солодкою водою неможливо втамувати спрагу (і ви будете купувати напій знову і знову), а вуглекислий газ викликає апетит.

6. У картоплі фрі 19 інгредієнтів

Той самий смак картоплі фрі з ресторану швидкого харчування досягається завдяки поєднанню близько двох десятків інгредієнтів. В основі, звичайно ж, картопля. Серед інших 18 інгредієнтів – різні олії, підсилювачі смаку та багато інших харчових добавок, які не дозволяють вважати цю страву геть невинною їжею.

5. Приходити зранку не найкраще рішення

Бути першим у всьому – вельми похвальне прагнення, але тільки не тоді, коли справа стосується фастфуду. Не поспішайте приходити до відкриття закладів швидкого харчування: обладнання в них чиститься за допомогою хімікатів, які можуть все ще залишатися на поверхні машин з ранку і, як наслідок, потрапляти в їжу.

4. Сьогодні “швидка їжа” ще більш жирна, ніж 30 років тому

Сьогодні порції нашої улюбленої їжі стали більшими, а значить, кількість калорій теж зросла. Так, чізбургер містить на 75% більше калорій, ніж його “побратим” родом з 80-х. Картопля фрі 20-30 років тому була майже в 2 рази менш калорійним, а піца додала 70%.

3. Цукор в молочному коктейлі перевищує добову норму в 2-3 рази

Ще одним популярним продуктом ресторанів швидкого харчування, особливо в теплу пору року, є молочний коктейль. Добова норма споживання цукру людиною становить 25-50 грамів, у той час як один молочний коктейль містить в собі всі 80.

2. Їсти руками смачніше

Ви коли-небудь замислювалися, чому в більшості закладів швидкого харчування не пропонують столові прилади? Відповідь може бути такою: коли людина їсть руками, вона отримує більше задоволення, і, як наслідок, з’їдає більше.

1. Автомати з газованою водою – жахливо брудне місце

Автомати, які розливають солодку газовану воду в ресторанах фастфуду, дуже важко мити. Уявіть, скільки там накопичується мікробів, бактерій і цвілі, адже солодке середовище дуже благотворно впливає на цих “жителів”.