Оновлена 100-гривнева купюра візьме участь у Міжнародному конкурсі краси

Цьогоріч у Міжнародному конкурсі паперових грошей серед банкнот – номінантів 2015 року представлені українські грошіоновленабанкнота номіналом 100 гривень. Про це повідомили у прес-службі НБУ.

Конкурс проводиться Міжнародним банкнотним співтовариством та Інститутом міжнародних грошових досліджень (Нідерланди) з метою визначення найпривабливішого дизайну грошових знаків. Участь у щорічному конкурсі беруть банкноти з усього світу, що були введені в обіг у минулому році. Оголошення переможців 2015 року має відбутися у квітні цього року.

“Національний банк України офіційно представив на розгляд міжнародного журі оновлену банкноту номіналом 100 гривень зразка 2014 року з удосконаленими дизайном та захисною системою. Цю банкноту було введено в обіг з 9 березня 2015 року відповідно до вимог постанови Правління Національного банку України “Провведення в обіг банкноти номіналом 100 гривень зразка 2014 року” від 22 грудня 2014 року № 829”, – йдеться у повідомленні НБУ.

Також зазначено, що строк обігу банкнот номіналом 100 гривень становить близько п’яти років, уведення в обіг банкнот номіналом 100 гривень зразка 2014 року здійснюється поступово: відбувається заміна старих банкнот цього номіналу на нові, а в обігу поступово з’являється  більше банкнот номіналом 100 гривень зразка 2014 року.   Наразі у готівковому обігу України перебуває банкнот номіналом 100 грн. нового зразка на суму понад 55 млн. гривень.

“Оскільки сьогодні мають місце випадки, коли касири через власну необізнаність безпідставно відмовляють у прийнятті від населення банкнот номіналом 100 гривень зразка 2014 року, ще раз наголошуємо, що ці банкноти є дійсним платіжним засобом на всій території України”, – додали у прес-службі НБУ.

 

Залишити відповідь