Розпочато будівництво другої черги об’їзної навколо Дніпра

Почалося будівництво другої черги об’їзної навколо Дніпра. Передусім добудують шляхопровід, яким транспорт виїздитиме на запорізьку трасу. Понад 40 млн грн на інфраструктурний проект надійшли з обласного бюджету. Проте для скорішого завершення всієї 7-кілометрової дороги від шосе до Південного мосту свій внесок має зробити і Держбюджет. Приведена до ладу ділянка дозволить розвантажити правий берег обласного центру від транзитного транспорту, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Сприятливі погодні умови дозволили техніці вийти як на комунальні шляхи, так і на державні траси регіону. Серед важливих інфраструктурних проектів цього року – об’їзна дорога навколо Дніпра. У першу чергу добудовуємо шляхопровід в районі транспортної розв’язки. На це виділили кошти з обласного бюджету», – наголосив Валентин Резніченко.

Дорожники вже стали до роботи. Добудований шляхопровід виводитиме автівки на запорізьку трасу напряму.
«Зараз при виїзді на запорізьке шосе маємо робити «петлю» через поля. Цю дорогу проклали п’ять років тому як тимчасову. Натомість добудова шляхопроводу дозволить виїздити на трасу напрямець, нічого не оминаючи. За технічною документацією на роботи – півроку. Крім того, цьогоріч буде повністю відремонтована сама автомагістраль на Запоріжжя. Тож із Дніпра пролягатиме рівна дорога з якісним покриттям», – додав радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Наступна ділянка на об’їзній – дорога на аеропорт та Південний міст. Підрядники мають прокласти 7 км шляху. Загальна вартість робіт – майже 500 млн грн. За прогнозами, завдяки будівництву об’їзної навколо Дніпра збільшиться пропускна спроможність доріг і за межі міста вийде значна частина транспорту, здебільшого, вантажівок.

Якісним змінам радіє дніпровець Дмитро Титов. Чоловік переконаний, такими темпами всі дороги області можна буде реанімувати в найближчі роки. «Щодня їжджу запорізькою трасою на роботу. Замість того, щоб ремонтувати «апендикс» об’їзної, краще довести до ладу довгобуд. Як водій я тільки «за». Не перший раз чую, що об’їзну хочуть добудувати. Сподіваюся, що нарешті це будуть не пустопорожні обіцянки, а реальні справи», – побажав водій.

Перша черга об’їзної довжиною 18 км була здана в експлуатацію у 2011 році та поєднала криворізький і запорізький транзитні потоки. Торік на Дніпропетровщині відремонтували майже 70 км доріг державного значення у криворізькому, донецькому, полтавському та запорізькому напрямках.
Окрім ремонту національних автомагістралей, у регіоні четвертий рік поспіль ремонтують і комунальні дороги. Понад 300 шляхів зробили протягом 2015-2016 років, у 2017-му оновили ще 160.