14 фруктів і овочів з ефектом омолодження

Фрукти і овочі – це продукти з найбільш важливими антивіковими ефектами через їх чудовий антиоксидантний зміст, натуральних сполук, які протидіють шкідливому впливу вільних радикалів. Здорова дієта — це простий спосіб, для того, щоб поліпшити зовнішній вигляд і еластичність шкіри. Пише ukrhealth.net.

Ось продукти, які запобігають передчасному старінню

1. Помідори

Лікопін зустрічається в достатку в помідорах, він є потужним антиоксидантом в боротьбі з вільними радикалами (молекулами або іонами, які впливають на здорові клітини і пригнічують імунну систему). Тому ці овочі наділені здатністю захищати організм від певних видів раку. Лікопін разом з іншими вітамінами і мінералами в томатах допомагає підтримувати здоров’я клітин та стимулює його регенерацію.

Багаті вітаміном С, апельсини володіють важливими властивостями для профілактики і лікування захворювань. Це важлива поживна речовина для імунної функції організму. Вітамін С також зменшує ризик появи зморшок, тому його вводять у численні косметичні антивікові склади. Вітамін С відіграє ключову роль у виробництві колагену, речовини, необхідної для підтримки еластичності шкірної тканини. У той же час вітамін володіє антиоксидантним ефектом, протидіючи руйнуючій дії вільних радикалів на здорові клітини шкіри.
3. Капуста кале

Капуста кале є важливим джерелом вітаміну К, поживної речовини з захисним ефектом проти тривалого ряду захворювань. Листя цієї рослини багаті клітковиною, що допомагає знизити кров’яний тиск і рівень загального холестерину.
4. Баклажани

Специфічний фіолетовий відтінок баклажанам надає спеціальна речовина насунін. Даний елемент запобігає утворенню і поширенню ракових клітин в організмі, блокуючи потік крові, необхідний для процесу розмноження.

Було також виявлено, що насунін уповільнює прогресування синдрому Альцгеймера, блокуючи шкідливу дію вільних радикалів на нейрони.
5. Червоний перець

Червоний перець містить на 60% більше вітаміну С, ніж зелений перець, має важливі властивості для функціонування імунної системи і підтримки здоров’я клітин. Дослідники виявили, що люди, які споживають звичайний червоний перець, менш схильні до зморшок, так як поживні речовини в ньому інтенсивно стимулюють виробництво колагену.
6. Ожина

Ці ягоди мають найвищу концентрацію спеціального флавоноїду, званого рутином, що інгібує активність ферментів, які беруть участь в утворенні тромбів і тим самим запобігає ризику інфаркту міокарда. Той же антиоксидант у складі сприяє захисту здорових клітин шкіри і стимулювання їх регенерації.
7. Базилік

Одним з найважливіших лікувальних елементів базиліка є антиоксидант, званий евгенолом. Це з’єднання також усуває активність у ракових клітинах шийки матки.
8. Броколі

Броколі дуже багаті вітаміном С, що вносить безпосередній внесок у підтримання здоров’я шкіри. Крім того, овоч також містить коензим Q10, який запобігає руйнуванню вільних радикалів.

Коензим Q10 допомагає організму відновлювати клітини шкіри прискореними темпами і тим самим уповільнює процес старіння.
9. Шпинат

Шпинат – це щедрий на джерело вітаміну Е, інгредієнт, зазвичай додається в креми проти зморшок, через ефективне усунення ознак старіння. Вітамін Е зменшує глибину зморшок, роблячи їх менш помітними.
10. Ананас

Ананас корисним для підтримки здоров’я суглобів і ефективно усуває симптоми астми. У той же час фрукти багаті вітаміном С і бромелаїном, ферментом, який стимулює процеси травлення, знімає симптоми артриту і синуситу, запобігає набрякам і пригнічує апетит.
11. Морква

Цей овоч має захисну дію на ДНК, запобігають катаракту і деякі види раку. Багата бета-каротином, вітамінами A, B і C, кальцієм, калієм і натрієм, морква – це важлива їжа в раціоні, яка допомагає підтримувати довготривале здоров’я і молодість організму.
12. Гриби

Гриби знижують ризик виникнення різних видів раку і покращують функції організму.

Подібний ефект також проявляється у зовнішньому вигляді шкіри, зберігаючи довготривалу еластичність.
13. Гарбуз

Гарбуз – натуральний інгредієнт з чудовим ефектом проти зморшок, покращує гостроту зору і допомагає підтримувати здоров’я серця. Вона має у своєму складі вітаміни А і С, калій і ніацин, один з найбільш потужних антиоксидантів.
14. Гранат

Незахищений вплив ультрафіолетових випромінювань є основною причиною старіння шкіри, а гранат містить певні ферменти, які захищають тканину від сонячних опіків.

Фото pixabay.com