15 оригінальних видів пельменів, які готують у світі

Пельмені в кожній країні готують по-своєму. Десь вони гострі, а десь навіть солодкі. Кожен з цим рецептів легко готувати та приємно смакувати. Не важливо чи це китайські цзяоцзи чи аргентинські емпанади, повідомляє Gazeta.ua.

 Автор: bigpicture.ru

1. Китайські цзяоцзи. Їх обсмажують в сковороді з одного боку, а потім варять у воді або бульйоні. Начиняють їх свининою, креветками або капустою.

2. Польські пельмені начиняють картопляним пюре, сиром і смаженою цибулею, грибами, м’ясом, шпинатом та квашеною капустою.

Автор: bigpicture.ru

3. Креплах називають “єврейськими равіолі” і подають в Ізраїлі з супом. Начинка – яловичина або картопля.

4. “Емпанади” перекладається з іспанського як “загорнутий в хліб”; відповідна назва для цих смажених аргентинських пельменів. Надкусити корочку, і всередині знайдете начинку у вигляді яловичого фаршу, яєць, оливок, цибулі, паприки і кмину.

5. Гедза

 Автор: bigpicture.ru

Це смажені на сковороді пельмені, які наповнюють свининою, капустою, цибулею і морквою, а тісто роблять тонким і підсмажують до темного кольору.

6. Самос – індійські пельмені з хрусткою, листкової “раковиною”, які заповнюють пряним картоплею, горошком, сочевицею, фаршем або цибулею.

7. Хінкалі – це грузинські пельмені, які начиняють пряною свининою і яловичиною з чорним перцем. М’ясну суміш загортають в тісто так, щоб при варінні вона виділяла ароматний сік.

8. Соусклуітьес родом з Південної Африки

 Автор: bigpicture.ru

Це солодка страва з борошна, цукру, яєць, вершкового масла і пекарського порошку, яке потім опускають у цукор з корицею. Краще їсти гарячими.

9. Традиційним десертом по всій Америці є пельмені з апельсиновими скибочками, які запікають в тесті з корицею і цукром. І обов’язково зверху подають ванільне мороз

10. Корейські пельмені Манду. Їх наповнюють кимчхи – гарнір, який роблять із квашених овочів зі спеціями. Манду – одні з небагатьох азіатських пельменів, які мають круглу форму.

11. Чеські пельмені з солодким і фруктовим смаком називаються “фруктові кнедлики”. Тісто для них роблять з вершкового масла, борошна та яєць, а потім фарширують фруктами (зазвичай сливами). Коли кнедлики готові, їх посипають цукром і поливають розтопленим вершковим маслом.

12. Тайванські пельмені Бава

Автор: bigpicture.ru

Їх тісто роблять з кукурудзяного крохмалю, батату і рисової муки, а потім фарширують свининою, пагонами бамбука і грибами.

13. Бан бот лок. В’єтнамські пельмені, які роблять з тапіокового борошна, а при варінні вони отримують тягучу текстуру. Фарширують свининою і креветками.

14. Тибетські пельмені Момо

 Автор: bigpicture.ru

Їх готують на пару і фарширують яловичим фаршем або такими овочами, як капуста, шпинат або цибулю-шалот.

15. Модак. Це солодкі пельмені, які подають в індійському штаті Махараштра під час фестивалю Ганеша. Тісто роблять з рисового борошна, а фарширують кокосом і тростинним цукром.