2 серпня. Цей день в історії

47 до н. е. — Гай Юлій Цезар, розбивши біля річки Зела у Малій Азії війська боспорського царя Фарнака II, послав у сенат повідомлення: “Прийшов, побачив, переміг”.

У 1610 році англійський мореплавець Генді Гудзон (Гадсон) відкрив Гудзонову затоку. Він був упевнений, що вийшов північним шляхом у Тихий океан.

1769 року іспанці заснували на західному узбережжі Північної Америки поселення Нуестра Сеньйора ла Рейна де Лос Анджелес де Порчіунсіла (зараз — Лос-Анджелес).

У 1887-му американець Роуелл Годж запатентував колючий дріт. Винахід спершу призначався для огороджування пасовищ, аби корови не забрідали на чужу територію.

1917-го — здійснена перша в історії посадка літака на палубу корабля, що рухався: літальний апарат “Сопвіч” сів на судно британських військово-морських сил “Furious”.

Цього дня народилися

У 1835 році — Еліша Грей, американський винахідник, який запізнився запатентувати телефон на кілька годин (його випередив Александр Белл).

1892 року — Джек Ворнер, молодший із братів-засновників кінокорпорації Warner Brothers.

1952-го — Ален Жиресс, французький футболіст (півзахисник) і тренер. Стоїть на другому місці за кількістю матчів у чемпіонаті Франції за всю історію турніру – 586.

Залишити відповідь