20 інноваційних проектів реалізовано на Дніпропетровщині в 2015 році, – Валентин Резніченко

Електронні держзакупівлі і адмінпослуги, мобільний додаток до гарячої лінії, IT-коворкінг для студентів і Центр допомоги бійцям АТО. Понад 20 інноваційних проектів реалізовано на Дніпропетровщині цього року. Більшість з них тепер втілюються в життя по всій Україні. Де і як народжуються інновації на Дніпропетровщині, розповів керівник регіону Валентин Резніченко.

«Навколо нас багато інноваційних ідей. Для їх реалізації ми створили на Дніпропетровщині Центр інновацій та реформ iDnipro. Саме тут народжуються, акумулюються і втілюються в життя нові проекти. Це і є наша формула інноваційного менеджменту. Вона працює в різних сферах, де ОДА разом з громадськими активістами регіону створює нові проекти і втілює їх у життя», – зазначив Валентин Резніченко.

І такий підхід у роботі вже не раз доводив свою ефективність. За прикладом Дніпропетровської області в усіх регіонах України почали відкривати Центри допомоги бійцям АТО та членам їх сімей. Дніпропетровщина на цьому не зупинилася, спільно з волонтерами в області створили гарячу лінію психологічної підтримки, реабілітаційний центр, відкрили курси для демобілізованих з англійської та IT. Розробили і запустили програми юридичної підтримки, працевлаштування і творчої реалізації демобілізованих і членів їх сімей.

На Дніпропетровщині переводять адмінпослуги в електронний вигляд. У регіоні це почали робити першими в Україні. Нині вже понад 80% найбільш затребуваних адмінпослуг жителі області отримують онлайн. Наприклад, уже не потрібно виходити з дому, щоб замовити закордонний паспорт, оформити субсидію, виплату на дитину або отримати низку дозвільних документів. Наступного року в планах перевести в електронний формат 100% адмінпослуг.
На Дніпропетровщині втілили в життя і систему електронних держзакупівель ProZorro, заощадивши бюджету мільйони гривень. Зараз у ProZorro зареєстровано більше 4,82 тисячі лотів на 194,2 млн. гривень. Планова економія – 13,9 млн. гривень.

Центр інновацій та реформ при Дніпропетровській ОДА реалізує десятки соціальних проектів. Так, у Дніпропетровську почали працювати коворкінг-центр і безкоштовні wi-fi зони. Нещодавно запроваджена ще одна інновація – мобільний додаток, який дозволяє відправити фотозвернення на «гарячу лінію» керівника регіону за допомогою мобільного телефону.

Центр iDnipro дав життя більше 20-ти інноваційним проектам, і робота в цьому напрямку триває.

Залишити відповідь