20 квітня. Цей день в історії

20 квітня у 1841 році опублікували перший в історії літератури детективне оповідання Едгара Алана По “Убивство на вулиці Морг”. 1888 року стався рекордний град у місті Мурадабад (Індія) убив 246 людей.

1902-го подружжя французьких фізиків Кюрі отримало чистий радій. Використовують радій для виготовлення світних фарб, у медицині – для радіотерапії, в техніці – для одержання радійберилієвих джерел нейтронів, як джерело гамма-випромінення тощо. також використовується в геохімії як індикатор змішування і циркуляції вод океанів.

1935 рік — стараннями журналіста Воррена Хілла, на американському радіо з’явився перший у світі хіт-парад.

У 1940-му в США продемонстрували перший електронний мікроскоп. Електронні мікроскопи мають більшу роздільну здатність порівняно з оптичними мікроскопами, окрім того вони можуть застосовуватися також для отримання додаткової інформації про матеріал і структуру об’єкту. Електронні мікроскопи можуть збільшувати зображення у 2 млн. разів. Таким чином, в електронні мікроскопи можна практично розглядати об’єкти розміром з атом, хоча практично здійснити це важко.

1949 року за ініціативою президента Федерації волейболу Франції Поля Лібо, в Парижі відбулася зустріч представників національних федерацій 14 країн, які уторили Міжнародну федерацію волейболу та виробили єдині правила гри.

1988-й — у Москві закладено перший в СРСР бейсбольний стадіон.

В 2000 році у Броварах (Київська область) із-за помилки під час військових навчань в житловий будинок попала тактична ракета, що привело до загибелі чотирьох чоловік.

20 квітня народилися

1927 року – Павло Луспекаєв, російський радянський актор (Верещагін у фільмі “Біле сонце пустелі”).

1889 –Адольф Гітлер.

1949-го – Джессіка Ленж, американська кіноакторка, володарка двох “Оскарів” (“Тутсі”, “Мис страху”, “Кінг-Конг”, “Весь цей джаз”, “Листоноша завжди дзвонить двічі”).

20 квітня померли

1768 — Каналетто, італійський художник

1932 — Джузеппе Пеано, італійський математик і логік.

Залишити відповідь