20-річна жінка, яка викинула немовля в колодязь, отримала вирок

Апеляційний суд Дніпропетровської області підтримав позицію прокуратури області та скасував вирок суду першої інстанції, яким молоду жінку звільнено від відбуття покарання з випробувальним строком за вбивство своєї новонародженої дитини. Повідомляє прокуратура області.

Так, 20-річна жінка, перебуваючи на 8-му місяці вагітності, дізналась через мережу «Інтернет» про медичний препарат, який реалізується у ветеринарних аптеках та може викликати передчасні пологи. Невдовзі вона придбала вказаний препарат та скористалась ним. Внаслідок передчасних пологів, які спровокував препарат, жінка народила здорову дівчинку за місцем свого мешкання, без допомоги лікарів.

Відразу після пологів дівчина винесла дитину на подвір’я будинку та кинула її в холодний колодязь каналізації глибиною майже 3 м.

Смерть новонародженої, згідно висновку експерта, настала від переохолодження.

Вироком Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу зловмисницю визнано винною у скоєнні вказаного злочину та призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, проте на підставі ст.75 КК України жінку звільнено від відбуття призначеного судом покарання з випробувальним строком на два роки. Вказаний вирок суду був оскаржений прокуратурою Дніпропетровської області через його м’якість.

Апеляційний суд підтримав вимоги державного обвинувачення та призначив жінці покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Залишити відповідь