На одній з найстаріших вулиць Жовтих Вод – масштабна реконструкція

На Дніпропетровщині на одній з найстаріших вулиць Жовтих Вод – масштабна реконструкція. Там вже влаштували нижній вирівнюючий шар асфальтобетону і почали укладати верхній. Повідомляють у Дніпропетровській облдержадміністрації.

Вулиця Богдана Хмельницького – одна з центральних у місті. З роками старий асфальт вкрився ямами, від нормального тротуару майже нічого не залишилося. Підрядники взялися за оновлення комплексно. Спершу зняли старий дорожній одяг, потім перейшли до укладання нижнього шару асфальтобетону. Нині в роботі облаштування фінішного покриття.

Паралельно займаються благоустроєм головної окраси – бульварної частини. Сірою тротуарною плиткою там викладають понад 4,2 тис кв. м пішохідної зони, червоною –більше 2,7 тис кв. м велосипедної доріжки.

Проїзна частина та бульвар матимуть гарне освітлення. Там встановлять нові опори з ліхтарями. Територію озеленять газонною травою, кущами, по периметру розставлять вазони з квітами.

«Вулиця, яку ремонтуємо – знаходиться у центрі Жовтих Вод, а значить вона – обличчя міста. Робимо його гарнішим. Покладемо загалом майже 4 тисячі тон асфальту. Для перепочинку поставимо зо три десятка паркових лав. Об’єкт буде зручним для людей з інвалідністю. Передбачили пониження бордюрів на пішохідних переходах, тактильну плитку», – розповів провідний інженер–будівельник підрядної організації Євген Суханов.

Загальна протяжність вулиці Богдана Хмельницького – 1,5 км, бульвару – 1,2 км. Нині у Жовтих Водах мешкає близько 50 тисяч жителів.