26 липня. Цей день в історії

У 1745 році неподалік Гілфорда (Велика Британія) відбувся перший зареєстрований жіночий матч із крикету між командами з Гемблдона й Бремлі.

1887 – вийшов перший підручник міжнародної мови есперанто (російською мовою).

1908 рік — міністр юстиції США Чарльз Бонапарт створив відомство, спецагенти якого мають розслідувати порушення федеральних законів. Наступного року у структури з’явиться назва — Бюро розслідувань, а з 1 липня 1935 р. це відомство називатиметься Федеральне бюро розслідувань (ФБР).

У 1908-му в Парижі фінішували перші навколосвітні автомобільні перегони, що стартували 12 лютого у Нью-Йорку.

1929 року на екрани СРСР вийшов фільм Олександра Довженка “Арсенал”.

В 1969-му американка Шерон Адамс стала першою жінкою, яка самотужки перетнула на яхті Тихий океан (6 тис. миль від Йокогами до Сан-Дієго).

1989 року 24-річному американському студентові Роберту Моррісу висунуто обвинувачення у створенні та запуску комп’ютерного вірусу. Морріс став першим творцем вірусу, щодо якого почали кримінальне переслідування.

26 липня народилися

У 1875-му — Карл Густав Юнг, швейцарський психіатр, психолог, філософ, засновник “аналітичної психології”.

1880 року — Володимир Винниченко, визначний український письменник і політичний діяч. Найвідоміші твори – “Чорна пантера і білий ведмідь”, “Соняшна машина”, “Записки кирпатого Мефістофеля”, “Хведько-халамидник”, “Рівновага”, “Чесність із собою”, “Краса і сила”, “Щоденник”.

У 1928 році народився Стенлі Кубрик, визначний американський кінорежисер. Єдиний «Оскар» здобув за спецефекти у стрічці “Космічна одіссея: 2001 рік”.

У 1943 році – вокаліст гурту “The Rolling Stones” Мік Джаггер.

За матеріалами tsn.ua, parta.com.ua

Залишити відповідь