Жителі області почали отримувати заяви-приєднання до умов договору розподілу природного газу

Разом із рахунками за лютий побутові споживачі газу Дніпропетровщини почали отримувати заяву-приєднання до умов договору розподілу природного газу, а також інформаційний лист з роз’ясненнями від ПАТ «Дніпропетровськгаз».

Після набуття чинності нормативних актів, які реалізують вимоги Закону України «Про ринок природного газу», розподіл природного газу населенню з 1 квітня буде здійснюється на підставі укладеного публічного договору розподілу природного газу між оператором ГРМ та споживачем. На території Дніпропетровської області крім м. Дніпропетровськ та м. Кривий Ріг оператором газорозподільної мережі є ПАТ «Дніпропетровськгаз».

«Приєднання до умов договору здійснюється шляхом підписання заяви, – пояснює перший заступник Голови Правління – головний інженер ПАТ «Дніпропетровськгаз» Тетяна Бузовська. – Таку ж процедуру укладання публічного договору споживачі проходили в січні цього року, коли отримували заяви-приєднання від постачальника природного газу».
У разі відсутності зауважень до персоніфікованих даних у надісланій на адресу споживача заяві, її необхідно підписати та передати будь-яким зручним способом: надіслати поштою, вкласти у спеціальну скриньку в абонентському відділі газового господарства або передати контролеру під час його візиту. Жодних інших додаткових документів (договорів) підписувати не доведеться.
У разі необхідності внесення змін у персоніфіковані дані споживач має звернутись особисто в абонвідділ газової компанії з відповідною заявою.

Адреса газорозподільної компанії, на яку необхідно повернути заповнену Заяву-приєднання, вказана у супровідному листі у реквізитах оператора ГРМ.

Важливо зазначити, що у разі незгоди споживача приєднуватися до умов договору розподілу природного газу споживач не має права використовувати природний газ із ГРМ та повинен подати до ПАТ «Дніпропетровськгаз» письмову заяву про припинення розподілу природного газу на його об’єкт.

Типовий договір розподілу природного газу побутовим споживачам затверджено Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 р. №2498. Договір є публічним – він розташований на веб-сайтах оператора ГРМ – ПАТ «Дніпропетровськгаз» та державного регулятора НКРЕКП, опублікований в газеті Дніпропетровської обласної ради «Зоря» № 101 (21731) від 30.12.2015р.

Отримати відповідь на додаткові питання можна через Особистий кабінет споживача, попередньо зареєструвавшись на сайті 104.ua, або звернувшись до оператора контакт-центру щодня (включаючи суботу-неділю) з 8:00 до 20:00 год. за номером (056) 78-70-104.

Залишити відповідь