3 поради, як правильно пити каву

Якою б смачною не була ароматна кава, крім кофеїну вона також містить багато інших речовин, серед яких кислоти і інші смакові компоненти, які не завжди всім підходять. Тому рекомендуємо звернути увагу на 3 поради, як правильно пити каву, щоб ароматний напій не нашкодив вашому здоров’ю. Пише 24 канал.

Не пийте каву на голодний шлунок

Ніколи не пийте каву на голодний шлуно, тому що у ній міститься хлорогенова кислота, яка потрапляє в порожній шлунок та активно стимулює виділення соляної кислоти.

Але оскільки шлункові нема що перетравлювати, то кислота відразу налипає на слизову шлунка. Ось чому виникає печія і біль в шлунку.

Пийте каву через 30 хвилин після їжі

Повторимось, але якщо кава здатна активувати виділення шлункового соку, то її варто пити лише через 20-30 хвилин після ситного обіду або сніданку.

Це прискорить процес перетравлення їжі, сприяючи схудненню. Але зверніть увагу, що так пити каву не варто людям з проблемним шлунком – наприклад, з виразковою хворобою, гастритом і підвищеною кислотністю.

Що робити, якщо у вас підвищена кислотність

Якщо вас турбує знову та ж кислотність, то дієтологи рекомендують замінити натуральну каву ячмінним, жолудевим та іншими напоями, або ж пити каву з молоком, вершками і цукром, – так дія кави на виділення шлункового соку зменшується.