30 млн. грн. вкладе місцевий інвестор в розвиток Верхньодніпровського району

 

Ремонт шкіл та доріг, освітлення населених пунктів, будівництво водогонів. Все це у Верхньодніпровському районі зроблять коштом Матронівського гірничо-збагачувального комбінату. Амбіційні плани вартістю 30 млн. грн. підприємство втілить в життя у найближчі два роки. Такі наміри голова Верхньодніпровської райдержадміністрації Олег Ковальчук та директор комбінату Олександр Лазніков закріпили меморандумом. Зразковий приклад соціального партнерства – результат налагодженого діалогу між інвесторами та облдержадміністрацією.

инвестор

Матронівський гірничо-збагачувальний комбінат розширюється: будується ще один кар’єр для видобутку руди, у планах – нове гірничо-збагачувальне підприємство. На реалізацію цих планів інвестор витратить 2,8 млрд. грн. У результаті потужність комбінату зросте, буде додатково створено понад 400 робочих місць.  Інвестиційний центр при Дніпропетровській ОДА повністю  супроводжує цей проект та допомагає вирішити організаційні питання.

инвестор1

«Облдержадміністрація максимально сприяє залученню інвестицій, і робить цей процес абсолютно прозорим. Таке завдання ставить очільник регіону Валентин Резніченко. Натомість підприємство демонструє свою сумлінність та бере участь у соціальному розвитку району. Так і має бути, – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Пруцаков. – В даному випадку мова йде про 30 млн. грн. В найближчі два роки кошти будуть витрачені на соціальні об’єкти Верхньодніпровського району».

инвестор2

Голова Верхньодніпровської РДА Олег Ковальчук розповів, що район вже не перший рік співпрацює з Матронівським гірничо-збагачувальним комбінатом. Раніше підприємство допомагало розвозити людям воду та прибирати взимку сніг. Тепер соціальне партнерство стало більш конкретним – з певним списком об’єктів та строками їх реалізації.

 «Визначені основні проекти, які ми будемо втілювати в життя. По-перше, це ремонт доріг – сільських  та між населеними пунктами. Далі – освітлення вулиць, забезпечення водою, ремонт дахів та вікон у двох навчальних закладах та придбання шкільного автобусу», – повідомив він.

инвестор3

Проекти будуть впроваджуватися на території 25 населених пунктів та покращать життя 3,5 тис. людей.

«В першу чергу ми візьмемося за те, що можна зробити найшвидше. Покрівлю і дороги взимку ми не відремонтуємо, а от освітлення сіл і придбання шкільного автобусу саме на часі», – зазначив директор комбінату Олександр Лазніков.

Залишити відповідь