Печать

300 працівників прокуратури скоротять на Дніпропетровщині

Реформування прокуратури продовжується. За новим законодавством на Дніпропетровщині з 48 прокуратур залишиться лише 13. В оновленій структурі працюватимуть найкращі: ті, хто пройшов конкурсний відбір. Про це повідомили в управлінні взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи облдержадміністрації.

Вже 15 грудня реформування прокуратур Дніпропетровщини буде завершене. Призначать 13 місцевих прокурорів та їх заступників. Наразі добігає кінця конкурсний відбір.
Подати заявку на участь у відборі міг кожен, хто має юридичну освіту, працював прокурором не менше 3-х років, або не менше п’яти років в галузі права. Майже 500 прокурорів та юристів регіону вступили у боротьбу за прокурорське крісло. За підсумками трьох тестувань залишилося по 16 кандидатів на кожне прокурорське крісло Дніпропетровщини. Після співбесіди залишиться лише по 3 кандидати – вони й розподілять між собою посади прокурора та заступників.
«Оновлення країни, яке розпочав Президент України Петро Порошенко, триває. Вже за кілька тижнів у регіоні запрацює нова прокуратура. Чотири рівні відбору залишать лише найкращих. Сюди також прийдуть нові працівники зі свіжими поглядами», – наголосив очільник регіону Валентин Резніченко.
Конкурсний відбір пройшли усі працівники. Найкращі залишаться працювати, інших попереджено про звільнення у зв’язку зі скороченням штатів. Всього під час реформування буде скорочено приблизно 25%. Після реформи в 13 прокуратурах області залишиться 1019 працівників.

Залишити відповідь