Ситуація в АТО погіршилась, – штаб

Минулої доби бойовики 15 разів застосовували зброю. Більшість таких епізодів відбувались ввечері та вночі. Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на прес-центр штабу АТО. На Луганщині противник відкривав вогонь з гранатометів по наших позиціях в районі Попасної.

Опорні пункти українських підрозділів біля Зайцевого, що неподалік тимчасово окупованої російсько-терористичними військами Горлівки, обстріляні зі стрілецької зброї та гранатометів. Селище Луганське, що біля Світлодарського водосховища, потрапило під ворожий вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Укріплення українських воїнів біля Авдіївки проросійські бандформування обстрілювали з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів калібру 82 мм, а також заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів.

Найбільше порушень бойовиками «режиму повної тиші» впродовж минулої доби відбулось на Маріупольському напрямку. Там наші позиції біля Березового двічі опинялись під ворожим вогнем з 82-мм мінометів та гранатометів. В районі Чермалика противник бив з протитанкових ракетних комплексі та автоматичних станкових гранатометів, біля Павлополя – з зенітної установки. Захисників Широкиного НЗФ обстрілювали зі стрілецької зброї.

З початку цієї доби обстріли бойовиками наших позицій продовжуються. Зокрема, опорні пункти сил АТО в районі Новотроїцького були обстріляні з мінометів калібрів 82 та 120 мм, а біля Широкиного – зі стрілецької зброї.

Залишити відповідь