35 новеньких шкільних автобусів отримали райони Дніпропетровщини, – Валентин Резніченко

35 шкільних автобусів придбали на Дніпропетровщині. Новенькі авто вже відправили в усі 22 райони. Тепер вони забезпечать підвіз понад тисячі сільських учнів, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

автобус 1

«Усі діти повинні отримувати якісну освіту, незалежно від того, де вони мешкають. На цьому акцентує увагу наш Президент Петро Порошенко, – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Міські та сільські учні мають навчатися у комфортних умовах. Для цього ремонтуємо школи, реконструюємо котельні. Ще один крок – нові шкільні автобуси. 35 таких авто отримали усі 22 райони. На це з обласного та державного бюджетів виділено близько 45 млн. гривень».

автобус3

Очільник області додав, що Дніпропетровщина стала першою та єдиною областю, де на закупівлю шкільних автобусів виділені кошти з держбюджету – понад 41 млн. гривень.

автобус4

Придбані автобуси – комфортні та безпечні для дітей. Авто розраховані на 30 місць, мають сучасну паливну систему, що зменшує шкідливі вихлопи у повітря, обмежувачі швидкості, автономне опалення, додаткові люки. Сидіння спеціально розроблені під школярів. Є корзинки для речей дітей. У салоні встановлені тривожні кнопки та гучний зв’язок.

автобус5
Новенькі автобуси забезпечать підвіз 1050 сільських школярів.

Загалом в області 356 шкільних автобусів. Їх послугами користуються понад 17 тисячі дітей.

Залишити відповідь