4 види насіння, які ви повинні включити в раціон

Всі чули вже багато разів, що насіння та горіхи – це багате джерело необхідних для організму поживних речовин. Рекомендується кожного дня вживати жменю горіхів та насіння, щоб побороти відчуття голоду між основними прийомами їжі, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Існує багато видів насіння, яке може стати чудовим доповненням для ваших страв. Насіння можна їсти як окрему закуску, а можна додавати у смузі, салати, десерти, тощо. Особливо важливо вживати насіння для веганів і вегетаріанців, оскільки воно є джерелом деяких речовин, які не можна отримати з іншої рослинної їжі.

Ось 4 види насіння, які варто додати до свого раціону, щоб його збагатити:

Насіння чіа. Насіння чіа містить багато білка, клітковини та жирних кислот омега-3. Це дуже популярний продукт серед тих, хто хоче схуднути. Також насіння чіа покращує травлення і допомагає контролювати рівень глюкози та холестерину в крові. Ще ви можете одержати з нього мінерали і антиоксиданти.

Насіння льону. Про користь насіння льону знають всі. Воно зміцнює здоров’я серця, оскільки містить жирні кислоти омега-3. Також воно може запропонувати вам ті ж переваги, що і насіння чіа, тобто зменшення рівнів глюкози та холестерину в крові. Крім того, насіння льону сприяє покращенню травлення і допомагає контролювати вагу.

Насіння кунжуту. Насіння кунжуту дуже багате на клітковину. Також воно містить багато білка, тому допомагає зміцнити здоров’я кісток. Дослідження показали, що насіння кунжуту може допомогти зменшити запалення, знизити кров’яний тиск і рівень “поганого” холестерину.

Насіння гарбуза. Гарбузове насіння допомагає контролювати запалення, рівень артеріального тиску та рівень глюкози в крові. Насіння гарбуза є потужним джерелом магнію, цинку, заліза, міді та клітковини і антиоксидантів.