4 види трав’яних чаїв, які допоможуть вам зміцнити імунітет цієї осені

Трав’яні чаї завжди використовувались у традиційній азійській медицині. Вони не лише смачні, а і містять величезну кількість антиоксидантів та корисних сполук. У зв’язку з коронавірусною кризою натуральні засоби, що зміцнюють здоров’я та допомагають у боротьбі з інфекціями, знову здобули популярність, пише Жіночий світ.

Щоденне вживання трав’яного чаю сприяє покращенню загального самопочуття та захищає організм від багатьох хвороб. Якщо ви шукаєте трав’яні чаї, які б допомогли вам зміцнити імунітет у період застуд, зверніть увагу на такі варіанти:

Чай з куркумою. Куркума популярна у всьому світі завдяки корисним властивостям, які їй забезпечує куркумін. Він надає їй протизапальних, антибактеріальних, противірусних та протигрибкових властивостей. Крім того, куркума містить багато антиоксидантів, які зміцнюють імунітет та захищають організм від впливу вільних радикалів. Закип’ятіть у каструлі 2 склянки води. Потім зменшіть полум’я і додайте ½ ч.л. подрібненої куркуми, ½ ч.л. меленого імбиру і дайте суміші покипіти протягом 5-7 хвилин. Потім процідіть її, розлийте в чашки і додайте по 1 ч.л. меду та лимонного соку.

Зелений чай. Зелений чай містить катехіни, як мають антиоксидантні властивості. Людський організм також може виробляти антиоксиданти, але їх недостатньо для боротьби з вільними радикалами, які можуть викликати кашель, та збільшують імовірність застуди та грипу. Регулярне вживання зеленого чаю зміцнює імунітет. Також зелений чай має протимікробні властивості, що також знижує ризик інфекцій. Щоб приготувати зелений чай, підігрійте воду, залийте нею 1 ч.л. або 1 пакетик зеленого чаю і залиште його на 3-4 хвилини. За смаком можете додати меду або лимону.

Ромашковий чай. Висушені квіти ромашки здавна використовували в якості заспокійливого, протизапального та протимікробного засобу. У квітках ромашки є флавоноїд, який називається апігенін. Він розслаблює тіло та сприяє індукції сну. Сон дуже важливий для нормальної роботи імунітету. Заварюйте чай з ромашки так само, як звичайний чай. Можете додати також мед за смаком.

Чай з ехінацеї. Ехінацею часто використовують проти симптомів сезонних вірусних інфекцій. Але вона також містить активні речовини, що допомагають зміцнити імунітет. Можна вживати чай з ехінацеї для профілактики застуди та грипу, тим більше, що він не має побічних ефектів та не викликає звикання.

Як правило, трав’яні чаї не містять кофеїну. Тому ви можете вживати 6-8 чашок на добу, не остерігаючись побічних ефектів. Головне пам’ятайте, що будь-який чай потрібно заливати гарячою водою, а не окропом, щоб зберегти максимум корисних сполук.