Захоплення, яке лікує не лише душу, а й тіло

Вікторія Яценко, мешканка села Велико­олександрівка Васильківського району, нещодавно долучилася до когорти майст­рів-аматорів. Жінка створила з гіпсу та цементу цілу колекцію садових скульптур.

Вікторія перенесла тяжку хворобу, і щоб якось відволіктися від недуги, в 2011 році зайнялася ліп­ленням. Коли вона їздила до лікарні у Дніпропетровськ, обабіч дороги бачила виставку-продаж садових фігур. Вони їй дуже сподобалися.

За освітою Вікторія – будівельник. Працювала колись у колгоспі за спеціальністю, потім виконувала будівельні роботи приватно, а тепер знайшла себе в новому захопленні. Медики кажуть, що це – своєрідна терапія, яка лікує не лише душу, а й тіло.

У такій справі Вікторію всіляко підтримують чоловік Сергій, донька Альона та онучок Богданчик. Він – найкращий поціновувач бабусиної творчості і дуже любить її роботи, бо вони, насаперед, для нього.

Коли знаходишся на подвір’ї майстрині, здається, що потрапив у казковий зоопарк. Тут є і гордий верблюд, і стрімкі зебри, й благородні фламінго, а також кумедні ведмеді коала, папуги, красені-павліни, жирафа, лисички, гноми, слоненятка тощо.

За словами жінки, до неї дуже часто заїжджають люди з дітьми подивитися на її роботу, сфотографуватися на пам’ять, а сусіди просять зліпити для них щось подібне. Колекція майстрині нараховує майже 100 скульптур.

У планах Вікторії – зліпити лева – царя звірів, пальму в натуральну величину. Вона намагається не думати про хворобу, а лише про життя, родину та своє захоп­лення.

АНАСТАСІЯ ДАНИЛЮК, ФОТО АВТОРА

Залишити відповідь