У замку лицарі відтворять події 340-річної давності

Битві, що відбулася 340 років біля давнього замку на Тернопільщині, присвячується реконструкція тих подій на околиці села Підзамочок. Про це повідомляє Укрінформ.

«Цей замок – одна із найдавніших фортифікаційних споруд на Тернопільщині. Фортецю збудували ще у 1600 році. А 340 років тому тут відбувся грандіозний бій між захисниками замку та монголо-татарським військом. Головні фрагменти цієї баталії і реконструювали любителі старовини», – розповів кореспонденту агентства генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.

Нинішня подія – частина загальнообласної програми, за задумом якої подібні дійства, що приваблюють туристів, проходитимуть у різних замках області. Оригінальні свята замків вже відбулися у Збаражі, Кременці, Бережанах, Сидорові, Скалаті, Чорткові, Теребовлі, Токах.

На Тернопільщині нараховується найбільше в Україні замків, фортець та залишків фортифікаційних споруд – 33. Одинадцять з них входять у Національний заповідник «Замки Тернопілля».

Залишити відповідь