5 хитрощів, які допомагають їсти менше

Розуміння того, якою повинен бути розмір вашої порції, необхідне для того, щоб розумно обирати продукти і позбутись зайвих кілограмів. Ось 5 хитрощів, які допоможуть вам їсти менше:

Використовуйте невелику тарілку. Користуючись невеликим посудом та столовими приборами, ми підсвідомо намагаємось зменшувати порції. Усі ми намагаємось наповнити тарілку їжею до країв. Коли ми використовуємо великі тарілки, ризик переїдання зростає. Тому дієтологи радять завжди користуватись невеликими тарілками та ложками.

Не їжте продукти безпосередньо з пачки. Якщо людина їсть великих упаковок, переїдання практично неминуче. Людина не може проконтролювати, скільки вона їсть. Особливо це стосується снеків та горіхів. Тому, якщо ви хочете перекусити, завжди перекладайте їжу з пачки у тарілку.

Користуйтесь своєю рукою, як підказкою. Порція їжі,багатої на білок, повинна бути розміром з вашу долоню. Порція овочів або салату повинна бути розміром з курак. Продукти, багаті на вуглеводи, повинні вміщатись у “чашку” з однієї долоні. Порція продукту з високим вмістом жиру, повинна бути не більшою за великий палець.

Ведіть харчовий журнал. Вам може здаватись, що фіксувати все з’їдене за день – це занадто. Але ця стратегія дійсно дає результат. Коли людина записує, які продукти і в якій кількості вона їсть, це стимулює дотримуватись рекомендованого розміру порцій та дає розуміння того, скільки калорій вона споживає з закусками та напоями.

Випивайте склянку води перед їжею. Склянка води за 30 хвилин до їжі пригнічує голод та допомагає їсти менше. Люди часто плутають відчуття голоду з відчуттям спраги, що призводить до переїдання. Тому випивайте склянку води перед кожним прийомом їжі.