5 корисних продуктів, які ви можете виростити на власному підвіконні

Якщо у вас немає своєї грядки та присадибної ділянки з домашніми овочами, то не засмучуйтесь. Щонайменше 5 видів овочів та запашної зелені ви можете виростити на затишному підвіконні, повідомляє 24 канал.

Як же приємно холодної осені та морозної зими скуштувати свіжої зелені або ж корисних додатків до чаю. Візьміть до уваги 5 нижчеперелічених продуктів “з підвіконника” та мерщій купуйте горщечки.

Зелена цибуля

Важливо, щоб зелень була присутня в раціоні круглий рік. Тому, якщо перед вами постане вибір, що в першу чергу варто посадити на “домашній грядці” – сміливо обирайте цибулю! Зелена цибуля підвищує імунітет, зміцнює судини, а також допомагає від застуди. Її можна додавати в супи, салати та в складі гарнірів.

Щоб виростити цей продукт, все, що потрібно зробити – це просто розмістити цибулину в скляну банку з невеликою кількістю води, яку бажано поставити на підвіконня.

Імбир

У холодну пору року імбир – відмінний природний препарат від застуди та грипу. Його рекомендують додавати в чай разом з часточками лимону.

Щоб виростити імбир у себе вдома, досить шматочок свіжого і гладкого імбирного кореня замочити на кілька днів у воді, щоб він пустив корені, а потім посадити його в горщик або ящик з землею, так, щоб корені розташовувалися вгорі. Зверніть увагу, що ця рослина любить вологе, світле і тепле місце.

Часник

Часник в зимовий час – просто незамінний продукт, який захистить вас від захворювань і позбавить від необхідності купувати ліки в аптеці. У ньому міститься компонент аліцин, який безпосередньо блокує потрапляння вірусних бактерій в організм. Він ще є відмінним дезінфектором та чудово знижує рівень холестерину в крові.

Вирощувати часник у будинку дуже просто: візьміть один-два зубчики з корінцями та застроміть їх в землю, а потім поставте рослину в теплому і світлому місці.

Салат

Такий урожай хоч є і недовгим, але дуже рясним, тому і піклуватись про нього можна не так довго. Вирощувати салат в домашніх умовах настільки легко, що ви навіть можете насипати ґрунт у звичайний пакет.

Все, що потрібно – це звичайна земля, яку ви використовуєте для кімнатних рослин, світлий простір і вода для поливу.

Пряні трави

Взимку модна розмістити на підвіконні неймовірний розсадник пряних трав: петрушка, кріп, базилік, чебрець, розмарин, м’ята, кмин, меліса. Вони не тільки корисні, але і красиві, а ще дуже приємно пахнуть, тому можуть не тільки вдало доповнити ваш зимовий раціон, але й замінити кімнатні рослини.

Пам’ятайте, що перед посадкою насіння трав потрібно замочити, і поки пагони не зійшли, робити полив дуже обережно, щоб не перебільшити. Якщо ваші трави довго не підростають, ви можете їм зробити додаткове підсвічування.