5 небезпечних продуктів, від яких болить голова

Розвиток нападів мігрені залежить від різних факторів, і одним з них є харчування. Експерти назвали 5 продуктів, через які головні болі стають тільки сильнішими, повідомляє ukrhealth.net.

Якщо ви страждаєте від мігрені, то виключіть зі свого раціону червоне вино і навіть пиво. Приблизно у 25% пацієнтів саме ці напої стають спусковим гачком для важких нападів головних болів, як показують дослідження. Алкоголь, в цілому, це фактор ризику мігрені, так як він викликає зневоднення.

На жаль, мігрень повинна стати причиною повної відмови від вживання шоколаду, як би сильно вам не подобався смак цих ласощів. Справа в тому, що шоколад в списку головних винуватців нападів мігрені знаходиться на другому місці після алкоголю. Приблизно у 22% пацієнтів з цими хронічними головними болями вони викликаються саме вживанням шоколаду, що містить кофеїн і бета-фенілетиламін.

Постарайтеся відмовитися від копченого м’яса, хот-догів і сосисок, які містять консерванти на основі нітратів для збереження кольору і аромату. Ці нітрати викликають появу закису азоту в крові, що звужує кровоносні судини мозку і провокує мігрень.

У деяких особливо дорогих сортах сиру присутній тирамін, який прямо викликає мігрені. Він формується в той момент, коли через старіння їжі розщеплюються білки. Особливо небезпечний сир фета, блакитний сир і пармезан, які спеціально старять.

Нарешті потрібно відмовитися від морозива і будь-якої іншої замороженої їжі, що викликає характерний біль в голові. Багато хто відчував його, коли особливо старалися в поглинанні ескімо або пломбіру. Цей біль може трансформуватися в мігрень, особливо якщо вживати морозиво після яких-небудь інтенсивних фізичних навантажень або у спеку, коли тіло сильно перегріте.