Чому варто пити гарячий шоколад

Гарячий шоколад не лише робить атмосферу святковою та затишною, а й є корисним для здоров’я! Якщо ви ще досі вагаєтесь, чи варто вживати гарячий шоколад, то ось аргументи, з якими важко посперечатись! Пише “Радіо Максимум”.

Оберігає серце

Науковці з Фінляндії виявили, що гарячий шоколад є значно кориснішим, аніж твердий. А ще у ньому є чимало флавоноїдів, які нормалізують тиск, зменшують згортання крові та тримають у тонусі серцеві м’язи. Тому такий напій корисний для людей будь-якого віку!

Покращує настрій

У гарячому шоколаді є чимало антиоксидантів, калію та вітамінів, які потрібні організму. До того ж, такий корисний напій одразу ж покращує настрій, зміцнює пам’ять і додає енергії. Головне – не перебрати з кількістю.

Робить розумнішими

Після горня гарячого шоколаду до мозку надходить більше кисню, що дає можливість мислити значно краще. Американські науковці навіть вважають, що какао дозволяє уникнути появи слабоумства та вилікувати його.

Смачно

Не варто забувати про такий важливий фактор, як смак. До того ж, навряд чи вам вдасться пити гарячий шоколад разом зі шматком торта чи печивом, тому і потенційних зайвих кілограмів буде менше.