5 продуктів, які не можна наносити на обличчя

В Інтернеті існує багато “чудодійних” масок для обличчя, які містять у собі звичні для нас продукти харчування. Однак деякі з цих “рецептів краси” можуть викликати серйозні проблеми зі шкірою. Ми зібрали для вас ті продукти, які ні в якому раз не можна наносити на обличчя та пояснили чому. Пише Канал 24.

Харчова сода

Сода має дуже агресивний рН, тож при контакті зі шкірою вона руйнує епідермальний бар’єр. Такі скраби та маски із содою зневоднюють шкіру та пришвидшують її старіння, навіть якщо змішувати порошок з іншими компонентами.

Лимон

Часто лимон використовують з метою відбілити або усунути певні вади шкіри. Однак “живий” цитрус або його сік викликають сильне подразнення та, знову ж таки, руйнують захисний шар шкіри. До того ж, цитрусова олія може викликати пухирі, висипання і опіки при попаданні сонця.

Зубна паста

Її часто використовують як засіб проти прищів та пігментних плям. Однак у пасті міститься багато подразнюючих компонентів, які можуть привести до хімічних опіків чутливої шкіри.

Перекис водню

При регулярному використанні перекис може викликати запалення і печіння, серйозно порушити рівень зволоженості шкіри і здатність до регенерації.

Цукор

Використовувати скраб з цукру для губ – це чудовий засіб. Але для шкіри обличчя така груба текстура може травмувати її. Цукор призводить до мікро-порізів на поверхні шкіри і, як наслідок, запалення і почервоніння.