5 продуктів, які подовжують молодість

Експерти відзначають, що сам фактор вживання якоїсь конкретної їжі навряд чи може продовжувати життя. Але при дотриманні загальних принципів здорового способу життя деякі продукти можуть допомогти віддалити старість, звичайно, при дотриманні загальних принципів здорового харчування. Пише ukrhealth.net.

Продукт молодості: банани. Ці фрукти насичені калієм, який важливий для правильної роботи м’язів, включаючи серце. Недолік калію погіршує постачання мозку киснем, а проблеми з мозком є визначальним маркером старіння.

Продукт молодості: горіхи. Включення в щоденний раціон харчування жмені горіхів продовжує життя за рахунок свого сприятливого впливу на серцево-судинну систему. Горіхи містять дуже багато ненасичених жирних кислот, важливих для серця і судин, а також поліфенолів, що сприяють омолодженню організму.

Продукт молодості: риба. Сьомга, скумбрія, оселедець, сардини, сайра з консервів – вся ця риба містить ненасичені жирні кислоти омега-3. Науково доведено, що регулярне вживання покращує стан серця і шкіри, а також сприяє зменшенню ризику розвитку старечого недоумства.

Продукт молодості: ягоди. Вони відрізняються підвищеним рівнем антоціанів – речовин, які пригнічують запальні реакції в організмі. Приміром, у гранатах міститься елагова кислота, яка є одним з найсильніших компонентів для боротьби зі зморшками завдяки здатності стимулювати вироблення колагену – білка, що забезпечує шкірі пружність.

Продукт молодості: капуста. У всіх видах капусти міститься речовина глюкорафанін, яка в людському організмі перетворюється в сульфорафан, який володіє протираковим ефектом. Особливо гарні для продовження життя броколі і цвітна капуста.