5 продуктів, які стають небезпечними при розігріванні

Будучи вже звареними, деякі продукти не переносять повторного розігрівання – в них починають утворюватися небезпечні для організму речовини. Повторна термічна обробка цих харчових продуктів може негативно впливати на здоров’я, повідомляє ukrhealth.

Буряк. Повторна термічна обробка варених буряків повністю позбавляє овоч його вітамінів. Буряк містить вітаміни В, Р, РР, фолієву кислоту, клітковину, магній, калій, йод, марганець, залізо, сірку, рубідій, цезій і ще цілий перелік живильних компонентів, – його вживання надзвичайно корисно для органів судинної системи.

М’ясо. Під час повторного нагріву м’ясо не тільки втрачає в смаку. У ньому знищуються легкозасвоювані білки, присутність яких як раз і робить цей продукт корисним. З втратою цих білків м’ясо просто перетворюється в дуже важку для травлення їжу.

Гриби. Повторна термічна обробка грибів небезпечна з тієї ж причини, що і у випадку з м’ясом, констатували експерти.

Яйця. Не майте звичку підігрівати омлети і яєчню, оскільки це знищує корисні мікроелементи з яєць, а також сприяє виникненню в таких розігрітих яєчних стравах токсинів і навіть канцерогенів.

Картопля. За словами вчених, картопля при повторному нагріванні втрачає найбільш значну частину своїх смакових якостей і корисних властивостей. Наприклад, під впливом високих температур розпадається крохмаль, який входить до її складу, що не тільки позбавляє картоплю поживності, але і може негативно позначитися на здоров’ї.