5 продуктів, які вбирають найбільше пестицидів

Чимало популярних продуктів сповнені небезпечними для здоров’я хімікатами. Американський телеканал Science channel завдяки вченим визначив топ-5 фруктів та овочів, які фермери у всьому світі наповнюють пестицидами. Пише 1+1.

ПОЛУНИЦЯ
Перше місце посідає апетитна полуниця. Ягода росте дуже низько, тому швидко вбирає хімікати, що після розпилювання осідають на землі.

ШПИНАТ

Один з інгредієнтів зеленого борщу та смачних салатів, начинка для пирогів – цю зелень в Україні люблять. Однак шпинат може накопичити вдвічі більше пестицидів за власну вагу.

НЕКТАРИН

Разом із соковитою м’якоттю можна з’їсти чимало хімії. До України нектарин експортують, тому щоб він мав привабливий вигляд, його обробляють агрохімікатами.

ЯБЛУКО

Приблизно 85% яблук по всьому світу вирощені з використанням хімікатів. Найбільша їхня кількість сконцентрована у шкірці.

ВИНОГРАД

Лише одна виноградна ягода може містити 5 різних пестицидів. Пам’ятайте, що потрібно обов’язково ретельно мити ягоди, фрукти, овочі та зелень під проточною водою. Також варто знімати шкірку з яблук та нектаринів.