5 професій, представники яких найменше сплять

Психологи виявили, що на якість сну впливає професійна діяльність людини. “Виявилось під час опитування 5 тисяч людей, що існує кілька видів професій, представники яких регулярно не висипаються. Рейтинг очолили медичні працівники, які в середньому сплять близько 4 годин 15 хвилин. За ними слідують працівники правоохоронних органів, які сплять близько 4 годин 30 хвилин, а також педагоги, які відводять на сон 4 години 50 хвилин. У п’ятірку професій, представники яких недосипають, також увійшли журналісти і сервісний персонал”, – йдеться в повідомленні.

Найбільша кількість сну можуть собі дозволити працівники індустрії краси, включаючи візажистів та перукарів. Вони відводять на сон не менше 9 годин 40 хвилин. У п’ятірку професій, представники яких сплять більше інших, також увійшли менеджери телефонних продажів, працівники сфери страхування та роздрібної торгівлі, а також будівельники.

Вчені виявили, що практично 90% опитаних людей постійно не висипаються.

“Найпоширенішими причинами, що негативно впливають на якість сну, назвали стрес і надмірне вживання напоїв, що містять кофеїн. Крім того, більше половини учасників дослідження відзначили, що вважають недолік сну основною причиною проблем зі здоров’ям і поганого самопочуття”, – підсумували психологи із Великобританії.