5 секретів здорових зубів

Здорові білі зуби – це не просто красиво. Стан нашого організму безпосередньо залежить від того, що відбувається у порожнині рота.

Користуйтесь зубною ниткою. Окрім чищення зубів, варто використовувати зубну нитку хоча б раз в день. Після їжі між зубами залишаються мікрочастинки продуктів, які можуть провокувати запалення ясен. Зубна щітка не завжди може впоратися з цією проблемою і видалити всі залишки їжі.

Ніколи не відкладайте лікування зубів. Випала пломба, відколовся шматочок зуба або з’явилася тріщина в зубі? Не відкладайте візит до лікаря, адже навіть зовсім незначна тріщина здатна викликати пульпіт – запалення, яке рознесе інфекцію по всьому організму.

Відбілюйте зуби з обережністю. Не варто захоплюватися відбілюванням зубів в домашніх умовах. Це може призвести до стоншення емалі і відповідно до проблем із зубами. Звертайтесь до професіоналів. А от щоб відбілити зуби природним способом, з’їдайте 1 раз в день фрукти з високою кислотністю: яблука, ананаси, груші, полуницю.

Пийте чай і кафу швидко. Не влаштовуйте довгих чаювань або кава-пауз. Давно доведено, що ці напої сильно руйнують емаль і створюють наліт на зубах. Тому випити стаканчик чаю або кави бажано швидше і до того ж без цукру.

Давно доведено, що нездорові зуби заважають нормальному зачаттю дітей. Запалення ясен і хворі зуби здатні знижувати репродуктивну здатність. Жінки можуть мати складнощі з зачаттям, а у чоловіків погіршується якість сперми. Так що, якщо ви хочете завагітніти, потрібен комплексний підхід.

Залишити відповідь