У Царичанці коштом обласного бюджету реконструюють школу

У Царичанці коштом обласного бюджету реконструюють школу. Оновлять і трудові майстерні та інтернат, розміщені на її території. Нині виконано вже половину робіт, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Реконструкцію царичанської школи розпочали влітку цього року. На це  з обласного бюджету виділили понад 14 мільйонів гривень. Нині виконано вже половину робіт. Повністю завершити реконструкцію школи плануємо до кінця року», – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Цьогоріч Царичанська школа стала опорною. Тепер у ній навчаються не лише місцеві, а й діти з сусідньої Лисківки. Загалом понад 900 хлопців та дівчат.

«Щоб навчання було комфортним, реконструюємо будівлю школи, а також трудові майстерні та інтернат, розміщені на її території, – розповів представник генпідрядника Дмитро Мєляєв. – Нині відремонтували усі корпуси самої школи, замінили систему опалення, полагодили дах, оновили їдальню. Перший поверх будівлі повністю готовий».

На першому поверсі школи вже навчаються учні 1-4 класів. Уроки для решти дітей поки проходять на території інтернату та трудових майстерень. Та це не на довго. Вже за місяць будівельники завершать реконструкцію навчального закладу, а до кінця року – трудових майстерень та інтернату.

«Нашій школі понад 40 років. Вона вкрай потребувала ремонту, дах протікав, – поділилася директор царичанської школи Таїсія Рашевська. – Якістю ремонтних робіт дуже задоволена. Тепер працювати та навчатися будемо у комфортних умовах».

Цьогоріч коштом обласного бюджету на Дніпропетровщині капітально відремонтували  з чотири десятка шкіл.

У Дніпропетровській області близько тисячі шкіл, у яких навчаються 300 тисяч дітей.

Залишити відповідь