55 територій України візьмуть участь в конкурсі міні-грантів ДТЕК «Громада своїми руками»

ДТЕК Енерго розпочинає прийом заявок на щорічний конкурс «Громада своїми руками». Будь-який житель 55 територій, де розвивається бізнес компанії, може взяти участь у проекті і виграти до 55 тис. грн на реалізацію своєї ідеї щодо покращення рідного міста. Також в рамках чергового етапу будуть реалізовані 15 великих проектів на суму до 500 тис. грн. Загальний бюджет конкурсу становить 30 млн грн. Заявки приймаються з 19 березня до 1 травня 2018 року.

Нововведення цього сезону – проекти з енергоефективності в ЖКГ і екології матимуть преференції і отримають додаткові бали (5-10) конкурсної комісії. Подробиці умов конкурсу можна прочитати тут.

«Для нас «Громада своїми руками» – це можливість проявити турботу, яка  об’єднує, надихає і дає поштовх для самостійного розвитку. Ми щасливі бачити, як конкурс охоплює все більше активних мешканців: якщо в першому сезоні взяли участь 100 чоловік, то торік їх було вже 16 тисяч! Змінюються і запити жителів: раніше це були дитячі майданчики, та за шість років ця потреба здебільшого закрита. Тепер на першому плані у людей – питання енергоефективності і екології. Це цілком корелює з нашими цінностями розвитку енергоефективних технологій і екологізації виробництва. Саме тому ці дві проблеми – в фокусі нового сезону «Громади». Також з минулого року ми реалізуємо великі проекти, даючи можливість мешканцям обрати саме те, що вони вважають найголовнішим. Так в тому році в Курахово з’явився скалодром, в Щасті на Луганщині – міське футбольне поле зі штучним покриттям, а в Енергодарі упорядкували територію в центрі міста біля однойменного готелю. Дуже сподіваємось на цікаві і корисні ідеї жителів у новому сезоні», — зазначила Тетяна Оверіна, директор із регіональної політики ДТЕК Енерго.

Цього року конкурс міні-грантів охопить 55 територій в семи областях: Дніпропетровській, Донецькій і Луганській (контрольована територія), Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Запорізькій.

Оцінювати конкурсні роботи будуть комісії, які створені на територіях. Також передбачено онлайн-голосування через сайт соціального партнерства http://spp-dtek.com.ua, де жителі зможуть вибрати найкращі проекти, 10 із яких у кожному місті/районі отримають додаткові 5 балів до рейтингу оцінок конкурсної комісії. Після основного конкурсу буде оголошено національний етап, де відповідна комісія на чолі з Глобальним договором ООН визначить 5 кращих проектів на всіх територіях. Вони отримають додатково від 20 до 100 тис.  грн.

З минулого року було прийнято рішення розширити можливості проекту та перейти від локальних проблем мешканців до впровадження масштабних проектів. Для цього на 15 територіях (Павлоград, Першотравенськ, Тернівка, Зеленодольська ОТГ, Добропілля, Білицьке, Білозерське, Новодонецьке, Курахово, смт Миронівський, Ладижин, Бурштин, Добротвір, Щастя, Енергодар) буде реалізовано великі проекти щодо благоустрою міст на суму до 500 тис. грн. Мешканці зможуть обрати серед 3-х ідей саме ту, яку вони вважають найголовнішою для подальшої реалізації.

Також нагадуємо, що з 2016 року активну участь у конкурсі беруть не лише жителі міст, а й мешканці сіл територій діяльності компанії ДТЕК. Саме завдяки їх надзвичайній активності конкурс змінив назву з «Міста своїми руками» на «Громаду своїми руками».

Етапи конкурсу «Громада своїми руками»:

Дати Міні-гранти Великі гранти
19 березня — 1 травня приймання заявок
3 травня — 18 травня обробка заявок, підготовка до голосування
21 травня – 8 червня робота Конкурсних комісій в регіонах та онлайн-голосування
11 червня – 29 червня онлайн-голосування за кращу ідею великого гранту
25 червня – 6 липня оголошення переможців і видавання міні-грантів в регіонах  
9 липня — 3 серпня робота національної комісії, оголошення і видавання додаткових грантів кращим проектам з усіх територій;  
6 липня – 30 листопада виконання і презентації міні-проектів і великих проектів