6 лютого. Цей день в історії

6 лютого – Міжнародний День барменів. Це свято відзначається в День святого Аманда. Покровитель виноробів і барменів святий Аманда, єпископ Маастріхтскій (584-679роки), став офіційним покровителем виноробів, торговців вином, пивоварів, власників барів і ресторанів і, нарешті, працівників барів через свою діяльність щодо євангелізації виноробних регіонів Франції, Німеччини.

1788 – Массачусетс ратифікував Конституцію США і став шостим штатом.

1901 – У Парижі на залізничних вокзалах з’явилися перші громадські телефони

1950 – вважається, що МІГ-17 став першим серійним літаком, які перевищили швидкість звуку в горизонтальному польоті.

1958 року була створена Спілка кінематографістів України.

Цього ж дня в аеропорті Мюнхена в авіакатастрофі загинули футболісти ”Манчестера Юнайтед”. Під час зльоту у мюнхенському аеропорту зазнав аварії літак, що перевозив футбольну команду “Манчестер Юнайтед” з Бєлграда до Англії після чвертьфінального матчу на Кубок чемпіонів з “Црвеною Звєздою”. У пожежі і під уламками загинуло 23 чоловіка і серед них 8 футболістів, 8 журналістів і три співробітники клубу. Чудом вижили тренер Метт Басбі, захисник Білл Фоулкс і нападаючий Боббі Чарльтон.

1971 рік — у ході прогулянки по Місяцю американський астронавт Алан Шепард продемонстрував удар по м’ячику від гольфа.

1985-го Стів Возняк, співзасновник компанії Apple Computer залишив компанію на знак протесту проти її перетворення в громіздке і малоефективне бюрократизоване підприємство.

В цей же день компанія Microsoft оголосила про створення текстового процесора Word, призначеного для комп’ютерів IBM PC.

Цього дня народилися

1313 рік – Джованні Бокаччо, італійський письменник (“Декамерон”, Ворон”).

1564 – Крістофер Марло, англійський поет, перекладач і драматург єлизаветинської епохи, один з найбільш видатних попередників Шекспіра.

1665 – Анна Стюарт, британська королева.

У 1912-му народилася Єва Браун, дружина Адольфа Гітлера.

1945 року народився Боб Марлі (Роберт Неста), ямайкський композитор, співак в стилі реггі (“Get Up, Stand Up”, “No Woman No Cry”, “I Shot the Sheriff”).

962 – народився ЕКСЛ РОУЗ, вокаліст американської групи Guns n’Roses

1967 – народився Олег КУВАЄВ, мультиплікатор, «тато» Масяні