7 потужних рослин, які швидко позбавлять від вірусів

Для лікування багатьох проблем зі здоров’ям прийнято приймати антибіотики. Проте з кожним роком з’являються нові хвороби і все більше людей хворіють. Залежність від цих препаратів ще більше завдає збитку нашому здоров’ю. Бактерії стають все сильніше і більше стійкі до антибіотиків. Ви знаєте, що це означає? Те, що ми провокуємо розвиток супербактерій, що призводить до загибелі багатьох людей. Не кажучи вже про страшні побічні ефекти цих ліків.

Найбезпечнішим рішенням, поза сумнівом, являється лікування натуральними засобами. Антибіотики не вбивають віруси, але є багато чаїв з натуральними інгредієнтами, здатними одночасно вбивати віруси і бактерії. Ми пропонуємо вам 7 трав, які багаті антивірусними і антибактеріальними властивостями. Вони не викликають побічних дій і дуже ефективні. Пише “Жіночий світ”.

1. Часник

Самим кращим лікуванням є вживання свіжого часнику. Якщо вам не подобатися занадто гострий смак і запах, ви можете вживати капсули, але ефективність їх нижча.

Крім того, властивості часнику допоможуть вилікувати вірусні інфекції шкіри. Просто нанесіть трохи подрібненого часнику на уражену ділянку і закріпіть його марлею. Дайте діяти 30-40 хвилин, потім промийте. Застосовувати 1-2 рази в день.

2. Евкаліпт

Активним з’єднанням рослини є цинеол, дуже поширений інгредієнт сиропів від кашлю.

Це ефективна противірусна і протизастійна трава, тому вона допомагає боротися із застудою і грипом.

Евкаліптовий чай – першокласний антибактеріальний напій. Додайте в склянку окропу 1/2 чайних ложки сухого листя, дайте настоятися 10 хвилин. Пийте по 100 мл двічі в день вранці і ввечері.

Ви можете вдихати аромат ефірної олії евкаліпта і покласти в дифузор для вдихання пари.

3. Шавлія

Це дуже схожий на евкаліпт, і рекомендується вдихати пару так само. Це дозволить ефективно лікувати синусит і захворювання легенів.

4. М’ята

М’ята містить ментол, інгредієнт, який може розслабляти м’язи дихальних шляхів, щоб ви легко дихали.

Тому ментол, що має протизапальні і антиоксидантні властивості, є прекрасним засобом. Рекомендується пити чай з м’ятою, полоскати горло і робити інгаляції.

5. Корінь солодки

Повірте: більше 20 тритерпеноїдів і 300 флавоноїдів було виявлено в корені солодки.

Недавні дослідження показали, що ці метаболіти мають багато фармакологічних властивостей, таких як противірусні, протизапальні, протимікробні, протипухлинні і інші.

Рекомендується пити чай з кореня солодки і полоскати горло.

6. Чебрець

Чебрець – ще один древній засіб, що використовується для лікування респіраторних захворювань і бактерійних інфекцій, таких як пневмонія. Рекомендується пити чай з чебрецем, полоскати горло і робити інгаляції.

7. Орегано

Це потужний антивірусний і антиоксидантний засіб.

Ви додаєте одну або дві краплі олії орегано в склянку води або соку або чаю. Рекомендується пити чай, полоскати горло і робити інгаляції.