7 серпня. Цей день в історії

У 1782 році  у Санкт-Петербурзі відкрили пам’ятник Петру I “Мідний вершник”.

1840 рік — у Великій Британії заборонили використовувати дітей у ролі сажотрусів.

1985 – медійна корпорація Бі-бі-сі відмовилася показати документальний фільм про події в Північній Ірландії, у відповідь на це британські журналісти провели одноденний страйк.

1988 – австралійський медійний магнат Руперт Мердок збільшує свою імперію і купує наймасовіший американський журнал “TV Guide”.

1907 року — російський фізик Борис Розінг одержав патент на винахід першої системи отримання телевізійного зображення.

У 1932-му  в СРСР за крадіжку державної й колективної власності у великих розмірах запроваджена смертна кара — “закон про три колоски”.

1993 року  у Лондоні вперше відкрили для туристів частину Букінгемського палацу.

1998 – здійснені теракти проти посольств США в Кенії і Танзанії (загинуло близько 250 і поранено більше 4000 чоловік), відповідальність взяла на себе “Ісламська армія визволення святих місць”.

Цього дня народилися

1560 – угорська графиня Єлизавета Баторі (внесена до Книги рекордів Гіннесса, як наймасовіший вбивця: умертвила понад 600 дівчат з метою отримання їх крові, яку використовувала під час купання, щоб омолодитися).

У 1819 році — Пантелеймон Куліш, український письменник, поет, фольклорист, етнограф, перекладач, критик, редактор, видавець, громадський діяч – член Кирило-Мефодіївського товариства.

1901 рік  — Юлія Солнцева (Пересвєтова), акторка й режисерка (“Аеліта”, “Поема про море”, “Зачарована Десна”, “Повість полум’яних літ”). Дружина кінорежисера Олександра Довженка.

У 1947 році  — Софія Ротару, українська співачка.

1954-го — Віктор Медведчук, український політик і бізнесмен, адвокат (був “захисником” на процесі Василя Стуса).

1958 рік  — Лариса Карлова, українська гандболістка.

У 1966 році народився  Джиммі Уейлс, американський інтернет-підприємець. Ідеологі концепції Вікі, засновник вікіпедії, президент Фонду Вікімедіа.

У 1970-му народилася  Влада Литовченко, українська модель.

1975 – знаменита голлівудська актриса, Шарліз Терон (в її честь закладена Зірка на Голлівудському бульварі).