75 спортсменів Дніпропетровщини активно готуються до Олімпійських ігор-2016

Від бадмінтоністів до фехтувальників. 75 спортсменів області готуються до Олімпійських ігор 2016-го. Попереду місяці тренувань та відповідальні чемпіонати, які й вирішать – хто стане остаточним учасником найпрестижніших змагань світу.

спорт11

Директор департаменту фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді ОДА Олександр Пшеничников розповів, що потрапити на Олімпійські ігри – це вже перемога: «Спочатку треба увійти до збірної області. Далі – до збірної країни. Наступна сходинка – перемога на чемпіонатах Європи чи світу. Та й це не 100% гарантія. Їх нормативи можуть відрізнятися від вимог Олімпійських ігор».

спорт3

5 спортсменів Дніпропетровщини вже вибороли право на участь у найпрестижніших змаганнях світу 2016-го. Це дві легкоатлетки, фехтувальник, стрілець та веслувальник. Вони мають спеціальні ліцензії.

спорт4

Ще 70 спортсменів регіону активно готуються до майбутніх чемпіонатів Європи та світу, щоб отримати омріяний «квиток» на Олімпійські ігри. Серед них бадмінтоністи, боксери, борці, важкоатлети, веслувальники, гімнасти, плавці, стрільці, стрибуни, фехтувальники.

Остаточний список учасників буде відомий у липні 2016-го.

спорт5

З моменту перших Олімпійських ігор сучасності їх учасниками стали 192 спортсмени Дніпропетровщини. Вони вибороли 14 золотих, 10 срібних та 16 бронзових нагород.

Залишити відповідь