8 хвороб, які загострюються влітку

Хворіти неприємно в будь-який час року, але влітку це ще й образливо: навколо всі насолоджуються теплими сонячними днями і довгими світлими сутінками, а нам доводиться відлежуватися вдома і пити таблетки. Тому важливо знати про підступні хвороби, які особливо активні в теплу пору року – і вчасно вживати заходів профілактики. Пише «Жіночий світ».

Грип та ГРВІ
Підхопити вірусну інфекцію влітку на 25% легше, ніж взимку, але важливо пам’ятати, що літні віруси викликаються бактеріями іншого типу, які на додаток до звичних симптомів ГРВІ можуть викликати ще й біль в животі і нудоту. Щоб стати менш сприйнятливою до цих вірусів, варто активно займатися фізкультурою – і, звичайно, не забувати про звичні заходи профілактики.

Нічні судоми
Якщо синдром неспокійних ніг – це ваш випадок, то влітку вам, швидше за все, доведеться стикатися з цією проблемою приблизно вдвічі частіше. Вся справа в тому, що в теплу погоду «моторні» нерви відчувають додаткове навантаження – і можуть реагувати судомами. Намагайтеся більше пити, а також зволожуйте і охолоджуйте ноги перед сном, якщо це не допомагає – зверніться до лікаря.

Розацея
Запалення шкіри, для якого характерне сильне почервоніння та висипи, також погіршується в жарку погоду. Напади можуть ставати частіше, а тривати – довше. Лікарі радять використовувати сік алое для заспокоєння і охолодження шкіри.

Аутоімунні захворювання
Розсіяний склероз , вовчанка та інші аутоімунні захворювання, як правило, посилюються в літній період. Сонячне світло, ультрафіолет, висока температура – всі ці фактори викликають посилення симптомів.

Екзема
Піт, хлор від води в басейні, засоби для захисту шкіри від сонця, солона вода – все це може посилити подразнення шкіри і привести до загострення симптомів. Постарайтеся уточнити, які тригери викликають загострення хвороби у вашому випадку, і по можливості уникайте їх.

Камені в нирках
Чим вища температура навколишнього середовища, тим вища ймовірність виходу каменів з нирок – до таких результатом прийшли дослідники з Техаського університету. Фахівці вважають, що це пов’язано з тим, що влітку наш організм швидше втрачає вологу, а нирки відчувають підвищене навантаження. Тому дуже важливо влітку багато пити і вчасно вживати заходів, якщо ви помітили ознаки зневоднення.

Астма
Пил, пилок рослин – літнє повітря в місті більш брудне, ніж зимове, і для людей, які страждають на астму , це може створювати додаткові проблеми. Завжди тримайте при собі ліки, а також намагайтеся не виходити на вулицю, якщо на вулиці давно не було дощу.

Мігрень
З кожним підвищенням температури повітря на п’ять градусів, ймовірність мігрені подвоюється, вважають дослідники. І нагадують, що спека – один з найпоширеніших тригерів, що викликають загострення цієї хвороби. Щоб знизити ризик, більше пийте і обов’язково носіть головний убір, коли виходите на вулицю.

Фото: pixabay