9 позовів подано до суду для відновлення земельних прав новомосковських фермерів

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду подано останні 9 позовів, щоб відновити права новомосковських фермерів на землі.

Наприкінці серпня 2015 року суд повернув їм першу з десяти ділянок. На черзі рішення ще по 9 справам. Суд має скасувати держреєстрацію земельних прав на наділи, якими незаконно намагалися заволодіти рейдери. Про це повідомив начальник юридичного управління облдержадміністрації Володимир Юрченко.

«Цього тижня прокуратурою до суду були подані 9 позовів. Найближчим часом їх розглянуть та винесуть обґрунтоване, законне рішення, – розповів Володимир Юрченко. – Враховуючи позитивний досвід у задоволенні першого позову, сподіваємося, що і по решті 9 – рішення будуть прийняті на користь фермерів».

Володимир Юрченко також розповів, що під час чисельних зустрічей з владою та прокуратурою фермери наголошували на терміновому скасуванні інвентаризації земель, яка проводилася у 2012 році, в 11 районах.

«На цьому тижні прокуратурою будуть запитані необхідні документи, і разом ми перевіримо – чи був порушений закон при її проведенні. Якщо порушення виявлять, тоді можна буде ставити питання про скасування інвентаризації», – додав він.

На розгляд цих матеріалів прокуратура взяла два тижні. Після цього будуть оголошені результати перевірки та розроблено план подальших дій.

8 липня близько 250 фермерів Новомосковського району звернулися до керівництва облдержадміністрації. У 2000-2004 роках вони отримали в користування земельні ділянки для ведення фермерського господарства. В липні 2015 року на полях фермерів з’явились таблички, які повідомляли, що земля належить фірмі «Техсервіс».

Фермери стверджували, що це підприємство незаконно отримало землю в користування. Після звернення була створена оперативна група, до якої увійшли представники облдержадмінітисрації, Новомосковської райдержадміністрації, прокуратури, міліції, реєстраційної та земельної служб. У ході слідчих дій опитано близько 50 осіб. З’ясувалося, що землі на фірму «Техсервіс» зареєструвала реєстраційна служба Новомосковського міськрайонного управління юстиції.

Підставою стали підроблені розпорядження голови Новомосковської РДА та договори оренди, датовані 2012 роком. Облдержадміністрація отримала від Новомосковської райдержадміністрації інформацію, що таке розпорядження не видавалося. Натомість під номером даного розпорядження в офіційний реєстр РДА внесено розпорядження зовсім іншого змісту.

Залишити відповідь